wat zijn sulfieten in wijn en zijn ze gevaarlijk

Wat zijn sulfieten in wijn?

Wat zijn sulfieten in wijn en zijn ze gevaarlijk voor de menselijke gezondheid? Een veelgestelde vraag die niet zomaar valt te beantwoorden. In onderstaand artikel vind je meer uitleg over de stof sulfiet en waarom wijnmakers overal ter wereld sulfieten aan hun wijnen toevoegen.

Lees verder »
hoe lang kan een fles wijn open blijven staan

Hoe lang kan een fles wijn open blijven staan ?

Wil je weten hoe lang een fles wijn open kan blijven staan? Bij online wijnhandel Mundi Vinum geven we graag antwoord op deze vraag.
Wil je weten hoe lang een fles wijn open kan blijven staan? Voor een duidelijk antwoord op deze vraag, ben je bij online wijnhandel Mundi Vinum aan het juiste adres!

Lees verder »
Kurk of schroefdop? Hoe kies je de juiste afsluiting voor je wijnfles lees je in onze wijnblog

Hoe kies je de beste afsluiting voor je wijnfles ?

Je hebt net een heerlijke fles wijn gekocht of gekregen, en je wilt hem zo lang mogelijk bewaren. Maar hoe doe je dat? Welke afsluiting is het beste voor je wijnfles? Er zijn namelijk meer opties dan je denkt. In deze blog vertel ik je over de verschillende soorten afsluitingen die er zijn, en wat de voor- en nadelen zijn van elk. Zo kun je de juiste keuze maken voor je wijnfles.

Lees verder »
wijnblog een fles recht of liggend bewaren

Een fles wijn liggend of recht bewaren?

Een wijnfles met kurk kunt u het beste liggend bewaren. Hiermee kunt u namelijk voorkomen, dat er lucht aan de wijn kan. Op het moment dat u bijvoorbeeld een wijnfles rechtop wilt bewaren, dan zal de kurk meestal vrij snel uitdrogen.

Lees verder »
tips om wijn te bewaren

Tips voor de ideale rijping van wijnen

Een fles wijn bewaren behoort ongetwijfeld tot de gespreksthema’s waar nogal wat misverstanden over kunnen ontstaan. Passeert dit onderwerp de revue, dan heeft elke liefhebber hiervoor wel een uitgesproken techniek, mening of methode klaarliggen.

Lees verder »