Merlot

De Merlot wijn is een legendarische wijn. Bekend over de hele wereld. De naam is makkelijk uit te spreken en de druiven brengen veel wijn voort. De hoge opbrengsten maken de wijn populair bij wijnboeren over de hele wereld. Pas wel op, een geforceerde Merlot brengt bladerige en waterige wijnen voort. De druiven groeien goed maar hebben dus wel de juiste omstandigheden nodig.

Afkomst van Merlot

De Merlot druif is afkomstig uit Frankrijk. Dat staat vast. Het is een van de meest aangeplante druivensoorten wereldwijd. Dit komt mede door de makkelijke groei van Merlot druiven. Ze groeien uitstekend in verschillende klimaten. Uiteraard verschilt het karakter van de Merlot wijn afhankelijk van het klimaat waarin de druif groeit.

De smaak van Merlot

Deze druivensoort staat bekend als een zeer fruitige wijn. De Merlot druif brengt een smaakvolle wijn naar de tafel. Het ontbreken van (te) veel taninne maakt dat de wijn bij vrijwel iedereen gesmaakt wordt.

Bij welke gerechten past Merlot?

De Merlot druiven groeien goed en brengen een smaakvolle wijn verder. Heel wat voordelen komen dus al snel bovendrijven. Daarnaast is deze wijn geschikt bij heel wat gerechten. Uiteenlopende gerechten ook. Merlot wijnen passen perfect bij gerechten als rundsvlees, varkensvlees, wild, gevogelte, pasta’s en belegen kazen. Maar ook bij ovengerechten smaakt een glas Merlot extra goed.

wijnhandel in leuven en herent wijnen uit zuid-afrika online kopen

Ons assortiment Merlot Wijnen

We bieden heel wat verschillende Merlot wijnen aan. We koppelen deze graag samen aan jouw smakenpallet. We beantwoorden je vragen graag!

Ridgeback wijnen

Legendarische Franse Merlot

Toch zijn vooral Merlots uit Frankrijk bekend. Denk maar aan een kist Pétrus uit 1990 die kosten al snel een fortuin (5 keer zo veel als een auto). De Merlot wijnen uit Frankrijk worden dan ook aanschouwd als de top van de wereld.

Daaruit komt dan ook het nadeel van Merlot. Ondanks dat de druif veel opbrengt is ze lui buiten de Franse grenzen. Zonder de kalksteen, kiezel en de zeelucht aan de Bordeaux boet de wijn vaak in aan smaak. Je eindigt dan vaak met een alledaagse rode wijn.

Kenmerken van Merlot

Fruit
4.6/5
Body
3/5
Zoet
2.5/5
Zuur
2.5/5
Alcohol
2/5

Merlot wijnen brengen geuren als pruimen, braambessen en zwarte kersen voort. Soms herken je er een romige toon in. Kenners kunnen later ook geuren van koffie, chocolade, truffel, specerijen en vlees herkennen. Een goedkope Merlot die niet de juiste aandacht kreeg durft al eens naar bladeren te ruiken, alsof hij verwaterd is.

Qua smaak herken je in de Merlot voornamelijk fruitige toetsen. Dat zorgt ervoor dat de eerste indruk doet denken aan een zoetere wijn. Een Merlot die al enkele jaren ligt te rijpen krijgt eerder de vlezige smaak mee. Oudere wijnen zijn vaak minder zuur en bevatten een minimum aan taninne.

Merlot uit Zuid-Afrika

Bij Mundi Vinum hebben we de rijkelijke Zuid Afrikaanse wijnen reeds ontdekt. Hoewel Zuid-Afrika tot de ‘nieuwe wereld’ behoort wordt er al sinds 1652 wijn verbouwd. Dankzij verschillende jonge, ambitieuze en creatieve wijnmakers ontstaan er weer heel wat nieuwe wijnen met onder andere de Merlot druif.

De Merlot druif komt overal ter wereld voor. De druif past zich makkelijk aan aan het klimaat en is daarom uitermate geschikt om te telen. Dankzij de mooie opbrengsten en de fantastische smaken is de druif zowel bij wijnboer als wijnliefhebber geliefd.

wijnhandel in de buurt van leuven
Onze favoriete Merlot

Onze favoriete Merlot

Almenkerk Merlot
5/5

Zuid-Afrikaanse Merlot met volle en aromatische geur. De goed onderhouden druiven brengen lekkere smaken met zich mee. Dankzij een rijping van 18 maanden op echte Franse eiken vaten verdient deze Merlot onze voorkeur.

Merlot proefpakket
4/5

Geen idee welke Merlot je lust of ben je benieuwd naar de verschillende wijnen en hun invloeden. Ons proefpakket stelt een selectie top wijnen voor waarin iedereen snel zijn favoriete smaak kan herkennen.

Welke Merlot kies ik best?

Smaken verschillen, daar valt niet over te discusiëren. Maar iedereen geniet graag van een goed glas wijn. Om die wijn te vinden die 100% bij jou past kan je steeds bij ons terecht met al je vragen. We nodigen je ook graag uit op onze opendeurdag. Bovenstaande Merlot wijnen hebben wij alvast geproefd en goedgekeurd. Zo kan je gegarandeerd genieten van een top Merlot.

Het grote voordeel van Merlot

Dankzij de makkelijke groei van de merlot druif kunnen boeren goed oogsten. Hierdoor kan je makkelijk een goede fles wijn vinden voor een knappe prijs.

Nog een vraag over Merlot?

Koppel je graag samen jouw smaakpallet aan de juiste wijn, of heb je nog een vraag? Contacteer ons gerust, we beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

Kwaliteit

Bij ons kiest u uit een zorgvuldig gekozen assortiment van kwaliteitswijnen.

Tevredenheid

Bij ons staat uw tevredenheid centraal. 100% tevreden klanten is waarvoor wij gaan

Snelle levering

Wij staan voor een correcte levering. Uw bestelling , razendsnel bij u thuis geleverd.

Expertise

Heeft u vragen over uw bestelling? Mundi Vinum staat klaar om u te helpen per email of telefoon!