Rust en Vrede

Rondom Stellenbosch (Zuid-Afrika) bevind zich het Rust en Vrede wijn domein. Ze vervaardigen wijnen van hoge kwaliteit sinds 1694. In 1987 werd Kevin Arnold dan ook benoemd tot keldermeester om de wijnen naar een nog hoger niveau te brengen.

Vandaag de dag zijn alle gebouwen beschermd. De druiven voor de wijnen zijn afkomstig van 55 hectare wijngaarde rondom Stellenbosch. Rust en Vrede maakt alleen maar rode wijnen. Jaarlijks bottelen ze ongeveer 20 000 flessen kwalitatieve rode wijn.

Rust en Vrede wijn kopen

Rode wijnen

Rust en Vrede produceert uitsluitend rode wijnen.

Rust en Vrede Merlot

Deze 100% Merlot wijn bevat aroma’s van zwarte bessen in combinatie met zachte en soepele tannines. Daarnaast kan je fijne zuren terugvinden in deze Rust & Vrede wijn. De wijn sluit af met een kruidige toets.

Rust en Vrede Cabernet Sauvignon

De Cabernet Sauvignon wordt vooraleer ze het Rust & Vrede wijndomein verlaat gedurende 22 maande gerijpt op Franse eiken vaten (50% nieuw, 50% 2de jaar). Deze gespierde wijn krijgt zijn tannines en kruidensmaak uit de schil en de eik waarop het rijpt. Dat resulteerd in een complexe wijn met rijpe zuren en een warme fruitige afdronk.

Rust en Vrede Syrah

De Rust & Vrede Syrah brengt smaken van bramen jam met een vleugje munt, een pepertje en viooltjes samen. De fijne zuurtegraad en gestructureerde tannine ronden het geheel af. De wijn wordt 18 maanden gerijpt op Franse eiken vaten (50% nieuw, 50% 2de jaar)

Rust en Vrede Estate

Deze wijn bestaat voor 57% uit Cabernet Sauvignon, 34% Shiraz en 9% Merlot. De combinatie van die druivensoorten rijpt gedurende 18 maanden op Franse eiken vaten met een medium toast. Het eindresultaat repliceert de neus met aardse smaken uit donker fruit, zoals blauwe en zwarte bessen, die perfect integreren om een lange afdronk met zachte tannine te crëeren.

rust & vrede rode wijn 1694

Ons assortiment Rust en Vrede wijn

We bieden heel wat verschillende Rust & Vrede wijnen aan. We koppelen deze graag samen aan jouw smakenpallet. We beantwoorden je vragen graag!

Rust en Vrede uit Stellenbosch
Film over dit wijndomein met een top restaurant

rust & vrede estate
rust & vrede cabernet sauvignon

Onze favoriete Rust & Vrede Wijn

Rust & Vrede estate
5/5

Deze complete wijn bestaat uit een prachtig smakenpallet dat iedereen geproefd moet hebben. Een echte aanrader recht vanuit Zuid-Afrika.

Rust & Vrede Cabernet Sauvignon
4/5

De Cabernet Sauvignon van Rust en Vrede bestaat uit een volle, lekker wijn. De wijn rijpt 22 maanden op Franse eiken vaten om tot zijn volledige recht te komen.

Welke Rust & Vrede wijn kies ik best?

Smaken verschillen, daar valt niet over te discussiëren. Maar iedereen geniet graag van een goed glas wijn. Om die wijn te vinden die 100% bij jou past kan je steeds bij ons terecht met al je vragen. We nodigen je ook graag uit op onze opendeurdag. Bovenstaande wijnen hebben wij alvast geproefd en goedgekeurd. Zo kan je gegarandeerd genieten van een top wijn van het Rust & Vrede domein.

Nog een vraag over Rust & Vrede?

Koppel je graag samen jouw smaakpallet aan de juiste wijn, of heb je nog een vraag? Contacteer ons gerust, we beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

Kwaliteit

Bij ons kiest u uit een zorgvuldig gekozen assortiment van kwaliteitswijnen.

Tevredenheid

Bij ons staat uw tevredenheid centraal. 100% tevreden klanten is waarvoor wij gaan

Snelle levering

Wij staan voor een correcte levering. Uw bestelling , razendsnel bij u thuis geleverd.

Expertise

Heeft u vragen over uw bestelling? Mundi Vinum staat klaar om u te helpen per email of telefoon!