Almenkerk Wine Estate

Een unieke Zuid-Afrikaanse parel.

Als specialist in Zuid-Afrikaanse wijnen kan het Almenkerk domein uiteraard niet ontbreken op onze webshop. 2 Belgische ondernemers, Natalie Opstaele en Joris van Almenkerk, vandaar de naam, beslissen in 2002 alles achter te laten en te kiezen voor hun droom.

De papa van Joris woonde toen al in de Kaap, Joris Almenkerk gaat aan de slag op het Mulderbosch Wine Estate en leert er de kneepjes van het vak. Begin 2004 nemen ze de stap om de appelboerderij ‘Jutland’ over te kopen. Met steun van vrienden en familie kopen ze de prachtige boerderij in de Elgin vallei. Het is de perfecte grond om druiven te telen en wijn te maken. Het Almenkerk domein was geboren.

Om ook de theorie van het wijn maken door en door te leren kennen schreef Joris zich in aan de befaamde Universiteit van Stellenbosch. In samenspraak met professoren zochten ze de perfecte druivensoorten, analyseerden ze de bodem aan alles werd gedacht. Van het aantal zonne-uren tot de hoeveelheid wind en neerslag. Ieder element draagt bij aan de smaak van de Almenkerk wijnen.

Ons bezoek aan Almenkerk

Het prachtige domein in het Zuiden van Afrika is een echte aanrader. 15 hectare wijngaarden in combinatie met 4 hectare appel- en perenbomen. We gingen dan ook graag op bezoek om de lekkere wijn te proeven.

Het volledige Almenkerk domein ligt er erg netjes bij. Met drones en infraroodcamera’s wordt iedere plant gescreend. Zo weten ze perfect welke planten extra zorg nodig hebben. Die extra zorg proef je onmiddellijk in de uiteindelijke wijn.

Almenkerk weetjes

Natalie en Joris Almenkerk zijn 2 ondernemers met Belgsiche roots. Ze verbouwen prachtige wijnen Zuid-Afrika.
Origineel was het Almenkerk wine estate een appelboerderij. Vandaag de dag blijven er nog 4 hectare appelbomen over van de originele 32 hectare.
Mundi Vinum bezoekt Almenkerk in Zuid Afrika

Ons assortiment Almenkerk wijn

We bieden heel wat verschillende Almenkerk wijnen aan. We koppelen deze graag samen aan jouw smakenpallet. We beantwoorden je vragen graag!

Almenkerk wijn kopen

Rode wijnen

Almenkerk Merlot

Deze Merlot werd met de grootste precisie handmatig geoogst. Na het oogsten verdwijnt de wijn voor 18 maanden in kleine Franse eiken vaten. Ieder vat bevat 225 liter pure Almenkerk smaak. Je herkent er aroma’s van zwarte bessen, kersen en cassis in.

Almenkerk Syrah

Op de Noord/Zuidelijke helling van het Almenkerk domein vinden we de Syrah druif terug. De druif zorgt voor aroma’s van donkere pruimen, bramen en een kruidige smaak met noot toetsen. De wijn wordt handmatig geoogst en rijpt gedurende 24 maanden op kleine Franse eiken vaten vooraleer het gebotteld wordt.

Witte wijnen

Almenkerk Sauvignon Blanc

305 meter boven de zeespiegel groeit de Sauvignon Blanc druif op het Almenkerk domein. De druiven krijgen veel zon en vangen voldoende wind om een mooie geconcentreerde smaak te ontwikkelen. De strogele wijn bevat aroma’s van tropisch fruit, kiwi en passievrucht met een vegetale toets.

Almenkerk Chardonnay

De Chardonnay druif groeit op de koelste plaats van het Almenkerk wine estate. De kleierige leemgronden zorgen voor een knappe smaak. Na het oogsten wordt de wijn opgevoed in Franse eiken vaten (30% nieuwe). Wanneer je de lekkere wijn opentrekt kan je genieten van een aromatische geur van citrusvruchten met florale tonen.  De wijn zorgt voor mooie zestige smaken met een minerale toon.

Almenkerk Overberg Wijnen
Almenkerk Wijn Vaten - Mundi Vinum
wijnhandel in de buurt van leuven

Onze favoriete Almenkerk Wijn

Almenkerk proefpakket Lace Series
5/5

In dit proefpakket stellen we de Almenkerk Lace series voor. 3 lekkere wijnen om het domein echt te leren kennen.

Almenkerk Merlot
4/5

De Merlot van het Almenkerk domein brengt fantastische smaken met zich mee. Dankzij een vatrijping op kleine Franse eiken vaten kan de smaak versterkt worden  gedurende 18 maanden. Dat heeft een lekkere Almenkerk wijn als eindresultaat.

Welke Almenkerk wijn kies ik best?

Smaken verschillen, daar valt niet over te discussiëren. Maar iedereen geniet graag van een goed glas wijn. Om die wijn te vinden die 100% bij jou past kan je steeds bij ons terecht met al je vragen. We nodigen je ook graag uit op onze opendeurdag. Bovenstaande wijnen hebben wij alvast geproefd en goedgekeurd. Zo kan je gegarandeerd genieten van een top wijn van de familie Almenkerk.

Nog een vraag over Almenkerk?

Koppel je graag samen jouw smaakpallet aan de juiste wijn, of heb je nog een vraag? Contacteer ons gerust, we beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

Kwaliteit

Bij ons kiest u uit een zorgvuldig gekozen assortiment van kwaliteitswijnen.

Tevredenheid

Bij ons staat uw tevredenheid centraal. 100% tevreden klanten is waarvoor wij gaan

Snelle levering

Wij staan voor een correcte levering. Uw bestelling , razendsnel bij u thuis geleverd.

Expertise

Heeft u vragen over uw bestelling? Mundi Vinum staat klaar om u te helpen per email of telefoon!