DE CABERNET SAUVIGNON DRUIF

De Cabernet Sauvignon is een rode druivensoort en behoort tot de meest aangeplante en bekendste druivensoort ter wereld. Hij wordt dan ook terecht ‘King Cab’ genoemd.
Deze druif kent zijn oorsprong in de Bordeaux streek, welbepaald de Médoc. Hier zijn de eerste meldingen in 1635 van gemaakt. Deze druif zou ontstaan zijn door een kruising Cabernet Franc met de Sauvignon Blanc

KENMERKEN VAN DE CABERNET SAUVIGNON

DE DRUIF

De Cabernet Sauvignon is herkenbaar aan zijn diepe paars-zwarte kleur, heeft een dikke schil en bevat veel voortreffelijke tannine. Deze druif heeft een krachtige, complexe en volle smaak.
Het feit dat deze druivensoort bijna overal groeit en zich kan aanpassen aan bijna alle klimaatzones maakt deze druivensoort de onbetwistbare nummer 1 in de wereld.
Deze druif levert zeer aromatische wijnen op met geuren van zwarte bessen, cassis, vanille, specerijen (peper), munt, pruimen, kersen, tabak, geroosterd brood en ceder (potlood). De wijn van deze druif levert stevige wijnen op en is minder toegankelijk dan de eveneens populaire Merlot.
Deze wijnen kunnen vaak lang bewaard worden door de aanwezigheid van de tannines en de opvoeding in eiken houten vaten. Gedurende de bewaartijd zullen de wijnen van deze druivensoort zich ontwikkelen in de fles en zal de smaak wat verzachten door de afbraak van de tannines.
Bij onvoldoende rijpheid of overproduktie kan de rijpheid van deze druivensoort plaats maken voor een onaangename vegetale toon (groene toetsen) die aan groene paprika zal doen denken.

IN HET GLAS

In het glas evolueert de kleur van de Cabernet Sauvignon zich naarmate de rijping in de fles van donker rood-paars tot zelfs naarmate veroudering een (doffe) bruine tint. De bruine tint wijst dan dat de wijn ‘over the top’ is, maar is meestal nog goed drinkbaar.

online wijnhandel in leuven

Ons assortiment Cabernet Sauvignon Wijnen

We bieden heel wat verschillende Cabernet Sauvignon wijnen aan. We koppelen deze graag samen aan jouw smakenpallet. We beantwoorden je vragen graag!

Kenmerken van Cabernet Sauvignon

Fruit
3.5/5
Body
4.5/5
Tannine
4.5/5
Zuur
2.5/5
Alcohol
3.9/5

Bij welke gerechten serveren we een Cabernet Sauvignon wijn ?

De Cabernet Sauvignon wijnen zijn een perfecte combinatie voor al je vleesgerechten : gebraden, gegrild of barbecue en wild. Ook een goeie match met verschillende harde kaassoorten.

Een jonge Cabernet Sauvignon wijn kan in de beginjaren nogal wat stug overkomen door de stevige aanwezige stevige tannine. Daarom gaat m’n deze druivensoort dikwijls vermengen (=blenden) met Cabernet Franc, Merlot, Malbec (=Bordeaux Blends), deze wijnen zullen hierdoor wat zachter en robuuster smaken. Ondanks zijn populariteit in de Bordeaux streek kent deze druivensoort vooral successen in Nieuwe Wereldlanden als Zuid-Afrika, Chili, Argentinië en Californië.

Bij Mundi Vinum hebben we de rijkelijke Zuid Afrikaanse  wijnen van de Cabernet Sauvignon druif reeds ontdekt. Hoewel Zuid-Afrika tot de ‘nieuwe wereld’ behoort wordt er al sinds 1652 wijn verbouwd. Na de apartheid in de jaren 90 onstond er een heel nieuwe denkwijze over wijnmaken die resulteerde in kwaliteit in plaats van kwantiteit.
Er ontstond een wijn universiteit in Stellenbosch en werd wijn maken echt een vak dat heel serieus werd genomen en waar de ‘klassieke wijnlanden’ stilaan achterop hinken. Dankzij verschillende jonge, ambitieuze en creatieve wijnmakers moet je zekers eens kennismaken of de Zuid-Afrikaanse Cabernet Sauvignon wijnen herontdekken.

De Cabernet Sauvignon wijnen bij Mundi Vinum

Onze favoriete Cabernet Sauvignon wijn

Morgenster Cabernet sauvigon kaapse wijnen
MONTGRAS CABERNET SAUVIGNON RESERVA
MORGENSTER CABERNET SAUVIGNON
4.3/5

Opvoeding in kleine eikenhouden vaten van 3 tot 4 jaar oud gedurende 6 tot 8 maanden
Geur: klassieke Cabernet Sauvignon neus van cassis, fruitsmaken in overvloed : zwarte bessen, kersen en pruimen, kruidige tonen van paprika met een vleugje eucalyptus
Afdronk: de geur zet zicht voort in de mond. Een zeer fruitgedreven smaakpallet van rijp rood en zwart fruit met zeer elegante tannine zorgen voor een mooie en lange afdronk
Gerecht: zomaar, geroosterd vlees, bbq, rood vleesgerechten.

MONTGRAS RESERVA CABERNET SAUVIGNON 
3.5/5

Wijnland : Chili
Druivensoorten : 100 % Cabernet Sauvignon..
Geur : aroma’s van bosbessen, cassis, leder, vijg, cederhout, vanille en karamel
Afdronk: de geur zet zich voort in de smaak : zachte tannines die mooi in balans zijn met zachte zuren, lange finish met karamelachtige nasmaak
Gerecht: gegrild en gebakken rood vlees, klein wild, zachte kazen.

rust en vrede cabernet sauvignon
waterford cabernet sauvignon
RUST & VREDE CABARNET SAUVIGNON
4.3/5

Geur: De eerste neus is fijn en klassiek met aroma’s van zwart fruit, zoals braambessen en bosbessen, combineren moeiteloos met tabak, grafiet en een rokerige geur.Aardse accenten van humus verwijzen naar de intense vatrijping
Afdronk: Het is een gespierde wijn waarbij de concentratie van de Cabernet Sauvignon vrucht overeenkomt met de tannines en kruiden die worden veroorzaakt door de schil en de eik.Het eindigt stevig en fris.Het is een complexe wijn met rijpe zuren met een stevige gebalanceerde structuur met een warme fruitige afdronk

WATERFORD ESTATE CABERNET SAUVIGNON

Land : Stellenbosch – Zuid-Afrika
20 maanden vatrijping op Franse eiken vaten, deze wijn zal zich prachtig verder ontwikkelen de komen 6 tot 10 jaar.
Geur: Aroma’s van puur rijp en rijk rood cabernet fruit, aardse tonen van leer, cederhout en truffel met de klassiek potloodaroma’s
Afdronk: Een goed gestructureerde wijn, met subtiele tannines en sappig mondgevoel. Lange en aanhoudende finish, een krachtige maar delicate wijn
Gerecht: Rood vlees, champignons, wild,…

Welke Cabernet Sauvignon kies ik best?

Smaken verschillen, daar valt niet over te discusiëren. Maar iedereen geniet graag van een goed glas wijn. Om die wijn te vinden die 100% bij jou past kan je steeds bij ons terecht met al je vragen. We nodigen je ook graag uit op onze opendeurdag. Bovenstaande Cabernet Sauvignon wijnen hebben wij alvast geproefd en goedgekeurd. Zo kan je gegarandeerd genieten van een top Pinotage.

Nog een vraag over Cabernet Sauvignon?

Koppel je graag samen jouw smaakpallet aan de juiste wijn, of heb je nog een vraag? Contacteer ons gerust, we beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

Kwaliteit

Bij ons kiest u uit een zorgvuldig gekozen assortiment van kwaliteitswijnen.

Tevredenheid

Bij ons staat uw tevredenheid centraal. 100% tevreden klanten is waarvoor wij gaan

Snelle levering

Wij staan voor een correcte levering. Uw bestelling , razendsnel bij u thuis geleverd.

Expertise

Heeft u vragen over uw bestelling? Mundi Vinum staat klaar om u te helpen per email of telefoon!