wijnblog : waarom krijgt wijn een vatrijping ?

Wat doe houtlagering met wijn?

Wijn is een complexe drank die wordt beïnvloed door vele factoren, zoals de druivensoort, het klimaat, de vinificatie en de rijping. Een van de belangrijkste aspecten van de rijping is het gebruik van houten vaten, die de wijn meer complexiteit, structuur en aroma’s kunnen geven.

Lees verder »
een wijnreis naar zuid-afrika ? logeren bij Droom guesthouse bij belgen in de wijnlanden logeren

Droom jij ook van een wijnreis naar Zuid-Afrika?

Zuid-Afrika is een land met een rijke en diverse wijntraditie. Al sinds de 17e eeuw wordt er wijn gemaakt in de prachtige Wijnlanden rondom Kaapstad. De Zuid-Afrikaanse wijnen zijn bekend om hun kwaliteit, variëteit en karakter. Maar wat maakt deze wijnen zo bijzonder? Dat ontdek je pas echt als je een wijnreis naar Zuid-Afrika maakt en de wijnmakers zelf ontmoet.

Lees verder »
alles wat je moet weten over kurk

Alles over kurk

Kurk : een duurzaam product met een lange geschiedenis Wist je dat kurk afkomstig is van een bijzondere boom? De kurkeik groeit vooral in Portugal

Lees verder »
wijn kiezen kopen voor een romantische date of ontmoeting, tips en tricks , wijntips

Hoe kies je de beste wijn voor een romantische gelegenheid?

Wijn is een onmisbaar ingrediënt voor een romantische gelegenheid. Het kan de sfeer verhogen, de smaakpapillen prikkelen en de liefde aanwakkeren. Maar hoe kies je de juiste wijn voor zo’n speciaal moment? Dat hangt af van verschillende factoren, zoals je eigen voorkeur, het soort gerecht dat je gaat eten en de stemming die je wilt creëren.

Lees verder »
Wijnblog : wanneer moet je wijn decanteren en/of karafferen

Decanteren of karafferen

Decanteren en karafferen zijn twee termen die vaak worden gebruikt bij het serveren van wijn. Het verschil tussen decanteren en karafferen is dat karafferen bedoeld is om rode wijn meer zuurstof te geven, terwijl decanteren bedoeld is om de wijn te scheiden van het bezinksel en de wijn te beluchten.

Lees verder »