hoe smaakt rosé wijn wijnblog hoe wordt rosé gemaakt wijn kopen de kleur van rosé wijn

Alles wat je moet weten over rosé wijn

Zomerse temperaturen vraagt natuurlijk om een goed glas rosé wijn. In dit wijnblog lees je alles over deze populaire wijnsoort; wat het is, waar het vandaan komt, hoe het gemaakt wordt en uiteraard hoe het smaakt. Liefhebber van rosé of hier altijd al meer over willen weten? Lees dan zeker verder.

Lees verder »
kavino spirits wijnen magnus wijnen dulst blanden mundi vinum herent leuven

Laagste Prijsgarantie

Elders een lagere prijs gezien? Mundi Vinum is een Belgische webshop gelegen in Herent (bij Leuven) en richt zich momenteel enkel op de Belgische markt.

Lees verder »
hoe kan je leren wijnproeven , hoe moet je wijnproeven, tips, wijnblog,

Leren wijn proeven

Over smaakt valt niet te twisten ! Sommige wijnkenners zullen deze uitdrukking discutabel noemen, anderen zullen zich misschien eerder hierin herkennen. Toch is wijnproeven veel meer dan simpelweg een slok nemen, uitspugen en beoordelen.

Lees verder »
wijnblog artikel wijnhandel mundi vinum Herent Leuven kaapwijn

Wat is body in een wijn?

Als we het over de body van een wijn spreken gaat het eigenlijk over hoe zwaar en hoe rijk een wijn smaakt. Het is een combinatie van verschillende factoren : de druivensoort, het alcoholgehalte en zelfs de zoetheid in een wijn die de body van een wijn zullen bepalen.

Lees verder »
Zuid-Afrikaanse wijnen kopen

ZUID-AFRIKAANSE WIJNEN

Zuid-Afrika is echt een prachtig land. Mooie natuur, lekker eten, vriendelijke mensen maar vooral lekkere Zuid-Afrikaanse wijnen. Maar het land heeft ook een donkere geschiedenis. De komst van de Vereenigde Oostindische Compagnie (VOC) in 1652, heeft voor veel ontwikkeling en rijkdom gezorgd. De slavernij en de apartheid zijn zwarte bladzijden in de geschiedenis

Lees verder »
biologische wijnen organic wines

Biologische wijnen

Wil je weten wat het verschil is tussen biologische wijnen (Organic Wines in het Engels) en niet-biologische wijnen?
In deze blogpost vind je meer uitleg over de meest belangrijke kenmerken en verschillen tussen biologische en niet-biologische wijnen.

Lees verder »