hoe lang kan een fles wijn open blijven staan

Hoe lang kan een fles wijn open blijven staan ?

Wil je weten hoe lang een fles wijn open kan blijven staan? Bij online wijnhandel Mundi Vinum geven we graag antwoord op deze vraag.
Wil je weten hoe lang een fles wijn open kan blijven staan? Voor een duidelijk antwoord op deze vraag, ben je bij online wijnhandel Mundi Vinum aan het juiste adres!

Lees verder »
kurk of schroefdop wijnblog

Kurk of schroefdop als sluiting wijnfles?

Vanuit vroeg zijn de meeste van ons bekend met de kurk als originele sluiting van een fles wijn. Toch blijkt de afgelopen jaren de populariteit van een schroefdop te zijn gestegen. In deze blog vind je meer uitleg over het verschil van een kurk of schroefdop als sluiting van een wijnfles.

Lees verder »
wijnblog een fles recht of liggend bewaren

Een fles wijn liggend of recht bewaren?

Een wijnfles met kurk kunt u het beste liggend bewaren. Hiermee kunt u namelijk voorkomen, dat er lucht aan de wijn kan. Op het moment dat u bijvoorbeeld een wijnfles rechtop wilt bewaren, dan zal de kurk meestal vrij snel uitdrogen.

Lees verder »
tips om wijn te bewaren

Tips voor de ideale rijping van wijnen

Een fles wijn bewaren behoort ongetwijfeld tot de gespreksthema’s waar nogal wat misverstanden over kunnen ontstaan. Passeert dit onderwerp de revue, dan heeft elke liefhebber hiervoor wel een uitgesproken techniek, mening of methode klaarliggen.

Lees verder »