op welke wijn rode wijn witte wijn serveren ?

Op welke temperatuur wijn serveren

De temperatuur waarop wijn geserveerd wordt, kan van grote invloed zijn op de algehele smaakbeleving. Er zijn diverse factoren die hieraan kunnen bijdragen, maar een ding is zeker. Wijn op de juiste temperatuur serveren is essentieel om de kwaliteit en smaak te kunnen garanderen…

Lees verder »
hoe smaakt rosé wijn wijnblog hoe wordt rosé gemaakt wijn kopen de kleur van rosé wijn

Alles wat je moet weten over rosé wijn

Zomerse temperaturen vraagt natuurlijk om een goed glas rosé wijn. In dit wijnblog lees je alles over deze populaire wijnsoort; wat het is, waar het vandaan komt, hoe het gemaakt wordt en uiteraard hoe het smaakt. Liefhebber van rosé of hier altijd al meer over willen weten? Lees dan zeker verder.

Lees verder »
kavino spirits wijnen magnus wijnen dulst blanden mundi vinum herent leuven

Laagste Prijsgarantie

Elders een lagere prijs gezien? Mundi Vinum is een Belgische webshop gelegen in Herent (bij Leuven) en richt zich momenteel enkel op de Belgische markt.

Lees verder »
hoe kan je leren wijnproeven , hoe moet je wijnproeven, tips, wijnblog,

Leren wijn proeven

Over smaakt valt niet te twisten ! Sommige wijnkenners zullen deze uitdrukking discutabel noemen, anderen zullen zich misschien eerder hierin herkennen. Toch is wijnproeven veel meer dan simpelweg een slok nemen, uitspugen en beoordelen.

Lees verder »
wijnblog artikel wijnhandel mundi vinum Herent Leuven kaapwijn

Wat is body in een wijn?

Als we het over de body van een wijn spreken gaat het eigenlijk over hoe zwaar en hoe rijk een wijn smaakt. Het is een combinatie van verschillende factoren : de druivensoort, het alcoholgehalte en zelfs de zoetheid in een wijn die de body van een wijn zullen bepalen.

Lees verder »