Wijnblog : wanneer moet je wijn decanteren en/of karafferen

Decanteren of karafferen

Decanteren en karafferen zijn twee termen die vaak worden gebruikt bij het serveren van wijn. Het verschil tussen decanteren en karafferen is dat karafferen bedoeld is om rode wijn meer zuurstof te geven, terwijl decanteren bedoeld is om de wijn te scheiden van het bezinksel en de wijn te beluchten.

Lees verder »
wijndegustatie aan huis privé wijntasting boeken

Wijnproeverij op uw locatie

Wij verzorgen een complete wijnproeverij op uw gewenste locatie en tijdstip vanaf 29,00 euro per persoon. (Inclusief 8 verschillende wijnen, glazen, brood, water, spuwemmers en proefformulieren.) Dit kan voor een zakelijke als privéaangelegenheid georganiseerd worden. Tevens verzorgen wij deze wijnproeverijen als onderdeel van een bedrijfsfeest of receptie…

Lees verder »
op welke temperatuur serveren we witte rode rose sherry porto zoete droge oude wijn wijnblog

Op welke temperatuur wijn serveren

De temperatuur waarop wijn geserveerd wordt, kan van grote invloed zijn op de algehele smaakbeleving. Er zijn diverse factoren die hieraan kunnen bijdragen, maar een ding is zeker. Wijn op de juiste temperatuur serveren is essentieel om de kwaliteit en smaak te kunnen garanderen…

Lees verder »
hoe smaakt rosé wijn wijnblog hoe wordt rosé gemaakt wijn kopen de kleur van rosé wijn

Alles wat je moet weten over rosé wijn

Zomerse temperaturen vraagt natuurlijk om een goed glas rosé wijn. In dit wijnblog lees je alles over deze populaire wijnsoort; wat het is, waar het vandaan komt, hoe het gemaakt wordt en uiteraard hoe het smaakt. Liefhebber van rosé of hier altijd al meer over willen weten? Lees dan zeker verder.

Lees verder »
kavino spirits wijnen magnus wijnen dulst blanden mundi vinum herent leuven

Laagste Prijsgarantie

Elders een lagere prijs gezien? Mundi Vinum is een Belgische webshop gelegen in Herent (bij Leuven) en richt zich momenteel enkel op de Belgische markt.

Lees verder »