De Toren

DE TOREN

De Toren is een boutique private wijnkelder uit Stellenbosch in Zuid-Afrika, opgericht in 1996 door Emil Den Dulk. De Toren ligt op de wondermooie en zonnige Polkadraai heuvels met uitzicht op False Bay, met de prachtige Stellenbosch Bergen als achtergrond. In 2018 werd een nieuwe aandeelhoudersbasis samengesteld dat de ingestelde hoge normen van hun voorgangers vastbesloten zullen verderzetten. De Toren Zuid-Afrika wordt nu geëxploiteerd door een nieuw gevormd Zwitsers bedrijf genaamd De Toren Holding AG.

De site voor de aanplant van de wijngaarden werd geselecteerd op basis van de locatie en een adembenemend uitzicht dat zich uitstrekt van de Tafelberg in het Westen, Cape Point in het zuiden, False Bay, Hang Klip en eindigt met de Helderberg en Stellenbosch Mountains in het oosten.

Dit domein heeft een onweerstaanbare uitnodiging om te genieten van de vijf zintuiglijke genoegens : zicht, gehoor, tast, geur en vooral de smaak van hun vlaggenschepen de Fusion V en de Toren 'Z'.

De Toren Private Cellar beslaat een totale oppervlakte van 30Ha. De wijngaarden zijn verdeeld in vijf rode Bordeaux wijndruiven, namelijk Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Merlot, Malbec en Petit Verdot.

De wijnboerderij werd ‘De Toren’ genoemd, die verwijst naar de wijnmakerij structuur die het mogelijk maakt voor het wijn maken door de zwaartekracht-stroming. Het bedrijf maakt gebruikt van Infrarood luchtfoto Imaging. Via dit proces wordt toezicht gehouden op de rijpheid van de druiven. Hun inzet voor een kwalitatief product is een “must”. De eerste wijn van de boerderij was de 2000 vintage "Fusion V", een door voornamelijk Cabernet Sauvignon gedreven vijf rassen in de Bordeaux stijl blend. De 2000 vintage ontving een gouden medaille van de IWSC competitie en 92 punten door zowel Parker en Wine Spectator, die De Toren onmiddellijk plaatsten onder de elitewijnen van de wereld.

De Toren wijnen zijn ook elke jaar op het appel voor de nominaties in de Wine Platter's Guide (Zuid-Afrika meest gewaardeerde wijngids)

De wijngaarden van de Toren worden perfect onderhouden terwijl de keldertoren een unieke en onderscheidende omtrek biedt. De wijngaard zorgt ervoor dat de druiven niet onderworpen worden aan zware mechanische pompen, maar behandeld worden met zachte, liefdevolle zorg, wat aan de basis van de geheimen van hun succes ligt. De volgende wijnjaren bleven bouwen op die reputatie en verzamelden tal van onderscheidingen. In 2005 werd een Merlot mix van vijf dezelfde druivensoorten tot de kelder toegevoegd. Deze mix werd De Toren "Z" – genoemd, naar de Zephyr-wind die vaak in de middag over de boerderij waait. In 2013 werd hun ‘La Jeunesse Delicat’ - die op zijn beurt in 2018 als ‘De Toren Délicat’ - op de markt werd gebracht - een lichte rode wijn die gekoeld geserveerd op warme dagen.

©by Mundi Vinum

Filter