Meerlust

MEERLUST ESTATE

Lang erkend voor het produceren van wijnen van wereldklasse, is Meerlust Estate de trots van de familie Myburgh sinds 1756. Tegenwoordig wordt de traditionele toewijding aan de kunst van het wijnmaken voortgezet onder leiding van Hannes Myburgh, achtste generatie bewaarder van dit zeventiende-eeuwse nationale monument .
Meerlust, met zijn historische landhuis, klassieke wijnkelder, familiebegraafplaats, duiventil en vogelreservaat, ligt vijftien kilometer ten zuiden van Stellenbosch, met de blauwe halve maan van False Bay op slechts 5 kilometer afstand. De wijnen worden er alleen gemaakt van druiven die worden geteeld op het landgoed dat uniek gepositioneerd is voor de productie van wijnen met een uitzonderlijke complexiteit en karakter.
In de zomer komt er een zeebriesje en een avondnevel vanaf de kust om de wijngaarden af te koelen. De druiven rijpen langzaam, waardoor ze een volle, geconcentreerde variëteit krijgen. De bodems bestaan uit overwegend diepe, goed gedraineerde Hutton- en Clovelly-bodemsoorten, waardoor de wijnstokken een uitstekende droogtebestendigheid hebben en een ideaal substraat zijn voor het produceren van geconcentreerde, complexe wijnen.
©by Mundi Vinum
Filter