Kruger Family Wines

KRUGER FAMILY WINES

Bij Kruger Family Wines zijn ze dol op het maken van enkele wijngaardwijnen die een afgebroken granietbodem tot oorsprong hebben. De wijnmaker Johan Kruger was in 2005 de Young South African Winemaker of the Year en kreeg 5 sterren van toprecensent John Platter. Johan's passie is chardonnay, maar heeft zijn talent in de loop der jaren ook bewezen in vele andere variëteiten en heerlijke blends.
Johan Kruger groeide op in een familieboerderij genaamd Sterhuis in Stellenbosch en leerde er de kunst van het wijnmaken bij Jordan Wines en in het buitenland - VS en Bourgondië.
Toen hij en zijn Belgische vrouw 3 jaar terug hun lieftallige familie begonnen, was het tijd om hun vleugels uit te slaan en het alleen te doen, dus Johan, gewend aan één boerderij en één terroir, heeft nu heel Zuid-Afrika om de meest unieke wijngaard te vinden en deze uit te drukken in de fles met minimale interventie en een zeer natuurlijke benadering van wijnmaken.
Ze bezitten momenteel geen wijnmakerij, maar huren kelderruimte in. Ze bezitten geen wijngaarden, maar leasen ze, wat hen de vrijheid geeft om zich echt te uiten via hun wijnen.
Filter