Catherine Marshall - Clay Soils 'Pinot Noir'
Catherine Marshall - Clay Soils 'Pinot Noir'
VEGAN WINE
Land : Zuid-Afrika, Elgin Valley
De druiven werden geselecteerd uit 2 koele locaties in de Elgin Valley in kleigronden met een hoog ijzergehalte, vatrijping in Franse eikenhouten vaten van 225 L gedurende 11 maanden
Druivensoorten: 100 % Pinot Noir
Type: medium rood, zeer elegant
Kleur: een medium robijnrode kleur
Geur : in zijn jeugd zal je vooral geuren van rode kersen en veenbessen waarnemen, na een paar jaar rijping zal de wijn evolueren naar tertiaire geuren van bosbodem, aardse geuren, truffels en hartige tonen die typisch zijn voor zijn grote Bourgondische (Frankijk) voorbeelden
Afdronk : de smaak zet voort in de mond, een gelaagde en getextureerde truffel hartigheid en aardse bosbodem verweven met geconcentreerde zwarte kersen compote, met een minerale afdronk, elegant met een smaakrijkdom van het fruit maakt het plaatsje zo compleet dat de kostbare Bourgognes hier een serieuze concurrent aan hebben, knap werk !
Serveer temperatuur: 15° - 17° C
Houdbaarheid: 8-10 jaar
Gerecht: het culinair potentieel van een fijne, rijpe Bourgogne maakt dat deze wijn geschikt is voor uw meest verfijnde gerechten zoals : lamskroon, pluimwild, eend, truffelgerechten
Huidig wijnjaar 2020 We houden wekelijks een update van de jaartallen, indien een jaartal uitgeput is volgt meestal een daaropvolgend oogstjaar, mail ons daarom indien je zeker wil zijn van het jaartal
©by Mundi Vinum
#Proefpakketten : ontdek ze nu...
Weet je niet welke wijn kiezen? Kies dan nu voor een leuk proefpakket en organiseer je eigen wijnproeverij
Vragen ?
Bel ons: +32 486 28 11 38
Veilig betalen
Betaal veilig via SSL encryptie