Online Wijnhandel
ZUID-AFRIKAANSE EN NIEUWE WERELDWIJNEN
Ontdek ons aanbod

Alcoholvrije Wijnen

Hoe wordt alcoholvrije wijn gemaakt? Een kijkje achter de schermen bij Torres Natureo 0.0

Wijn is een heerlijke drank die al eeuwenlang wordt gedronken en gewaardeerd door mensen over de hele wereld. Maar wijn is ook een alcoholische drank, die niet voor iedereen geschikt of gewenst is. Sommige mensen willen of kunnen geen alcohol drinken, om gezondheids-, religieuze, persoonlijke of andere redenen. Gelukkig zijn er tegenwoordig steeds meer alternatieven voor wijn zonder alcohol, die net zo lekker en verfijnd kunnen zijn als de echte wijn.

Een van de pioniers op het gebied van alcoholvrije wijnen is het bekende Spaanse wijnhuis Torres, dat al sinds 1870 wijnen van hoge kwaliteit produceert. Torres heeft een speciaal procédé ontwikkeld om de alcohol uit wijn te halen of te “de-alcoliseren” met behoud van smaak. Dit procédé wordt toegepast op de Natureo 0.0 wijnen, die gemaakt zijn van 100% natuurlijke druiven en geen enkel spoor van alcohol bevatten.

Hoe werkt dit procédé precies? En hoe smaken deze alcoholvrije wijnen? In dit artikel geven we je een kijkje achter de schermen bij Torres Natureo 0.0.

Het dealcoholisatie proces

Het dealcoholisatie proces van Torres bestaat uit twee stappen: eerst wordt er een normale wijn gemaakt, en daarna wordt de alcohol eruit gehaald.

De eerste stap is het maken van een wijn op basis van de moscatel druif, een aromatische druivensoort die veel gebruikt wordt voor zoete en mousserende wijnen. De moscatel druiven worden geoogst, geperst, vergist en eventueel gerijpt, net zoals bij elke andere wijn.

De tweede stap is het verwijderen van de alcohol uit de wijn, met behulp van een vacuümdistillatie systeem. Dit systeem brengt de wijn in een vacuüm, waardoor het kookpunt van de alcohol wordt verlaagd tot onder de 30°C. De alcohol verdampt dan uit de wijn, terwijl de andere bestanddelen van de wijn achterblijven.

Maar dat is nog niet alles. Het vacuümdistillatie systeem vangt ook de vluchtige aroma’s op die samen met de alcohol verdampen, en voegt deze later weer toe aan de gedealcoholiseerde wijn. Zo blijft de wijn zo dicht mogelijk bij het origineel.

Het resultaat is een alcoholvrije wijn met 0.0% alcohol, die nog steeds de geur en smaak heeft van de moscatel druif.

De smaakbeleving

Hoe smaken deze alcoholvrije wijnen dan? Dat hangt natuurlijk af van je persoonlijke voorkeur, maar over het algemeen kun je zeggen dat ze fris, fruitig en aromatisch zijn.

Torres Natureo 0.0 heeft drie varianten: een witte, een rosé en een mousserende wijn.

De witte wijn is zeer aromatisch en heeft de geur van perzik, vlierbloesem en citrusfruit. De wijn is milddroog en heeft een heerlijke verfrissende smaak van groene appels.

De rosé wijn is gemaakt van syrah en cabernet sauvignon druiven, die zorgen voor een mooie roze kleur en een fruitige geur. De wijn is droog en heeft een frisse smaak van rode bessen en kersen.

De mousserende wijn is gemaakt volgens de traditionele methode, waarbij er een tweede gisting op fles plaatsvindt om koolzuur te creëren. De wijn heeft een lichte bubbel en een bloemige geur. De wijn is halfdroog en heeft een zachte smaak van honing en peren.

Deze alcoholvrije wijnen zijn ideaal om te drinken als aperitief, of om te combineren met lichte gerechten, salades, vis of kaas. Ze zijn ook geschikt voor feestelijke gelegenheden, zoals een verjaardag, een jubileum of een toast.

De gezondheidsvoordelen

Naast het feit dat deze alcoholvrije wijnen lekker zijn, hebben ze ook nog een aantal gezondheidsvoordelen. Zo bevatten ze geen alcohol, wat betekent dat ze geen invloed hebben op je bloeddruk, je lever, je slaap of je stemming. Ze bevatten ook minder calorieën en suiker dan gewone wijnen, wat goed is voor je gewicht en je bloedsuikerspiegel. Bovendien bevatten ze nog steeds de antioxidanten en polyfenolen die in de druiven zitten, die goed zijn voor je hart, je hersenen en je immuunsysteem.

Kortom, deze alcoholvrije wijnen zijn een goed alternatief voor mensen die geen of minder alcohol willen of kunnen drinken, maar toch willen genieten van een lekker glas wijn.

Conclusie

Alcoholvrije wijn is niet langer een saai of smakeloos drankje. Dankzij het innovatieve procédé van Torres Natureo 0.0 kun je nu genieten van een alcoholvrije wijn die nog steeds de geur en smaak heeft van de oorspronkelijke wijn. Deze wijn is gemaakt van 100% natuurlijke druiven en bevat geen enkel spoor van alcohol. Bovendien heeft deze wijn ook nog een aantal gezondheidsvoordelen, die je niet hebt bij gewone wijn.

©by Mundi Vinum
Verfijnen op

#Proefpakketten : ontdek ze nu...

Weet je niet welke wijn kiezen? Kies dan nu voor een leuk proefpakket en organiseer je eigen wijnproeverij

Vragen ?

Bel ons​: +32 486 28 11 38

Veilig betalen

Betaal veilig via SSL encryptie