Saronsberg

SARONSBERG

Ligging

Gelegen in Tulbagh en geflankeerd door bergen in de Upper Breede River Valley, is het Saronsberg domein volkomen uniek in zijn topografie en natuurlijke schoonheid. Het was dit speciale karakter dat de eerste kolonisten hier meer dan driehonderd jaar geleden aantrok, en dezelfde reden die leidde tot de keuze van Tulbagh als de locatie voor de Saronsberg-wijnmakerij. Saronsberg erkent het kenmerkende terroir en het potentieel van de vallei en heeft zich aangesloten bij de missie die aanvankelijk werd geleid door Rijk's Private Cellar om te bewijzen dat de regio in staat is om wijnen van uitstekende kwaliteit te produceren.

Het domein

Saronsberg bestaat uit twee boerderijdelen die voorheen bekend stonden als Waveren en Welgegund. De twee locaties zijn duidelijk verschillend in terroir, met grote verschillen in hoogte, aspect, bodemtype, wind- en neerslagpatronen en temperatuur die druiven produceren met sterk contrasterende kenmerken. De onmiddellijke bouw van een kelder maakte geen deel uit van het oorspronkelijke plan, maar door een wilde brand in 2002 twee maanden na de verwerving van de boerderij moest de oorspronkelijke strategie om de wijngaarden geleidelijk opnieuw aan te planten opnieuw worden beoordeeld.De wijnen

Wijnmaker Dewaldt Heyns, die sinds 2003 hoofdwijnmaker is bij Saronsberg, is gepassioneerd door elk aspect van het wijnbereidingsproces, dat uniek en behoorlijk arbeidsintensief is. Handplukken, intensieve sortering van de bessen, een door zwaartekracht gevoede fermentatiekelder en aandacht voor detail zijn de sleutel tot het fenomenale succes van de Saronsberg-wijnen sinds de eerste oogst in 2004. Deze consistente prestatie heeft ertoe geleid dat Dewaldt werd genomineerd en geaccepteerd als lid van de prestigieuze Cape Winemakers Guild in 2008.
Bij Mundi Vinum heb je ook nog de wijnen van Dewaldt Heyns van zijn eigen wijngaarden gelegen in Swartland.

©by Mundi Vinum
Filter