Ridgeback

RIDGEBACK

De Rhodesian Ridgeback, afkomstig uit Zuid-Afrika, stamt af van de jachthonden van de inheemse nomadische stammen. Het Ridgeback logo vind je bij dit wijndomein op al hun wijnflessen terug en staat symbool voor de krachtige rode wijnen die het produceert.

Ridgeback Wines is gelegen in Noord Agter Paarl en wordt omringd door de ruige pracht van de Paarl bergen. Het wijndomein van Ridgeback is uitgestrekt over een gebied van 70 hectare. Hun wijngaarden worden aanzien als enkele van de mooiste wijngaarden uit de omgeving. Alle inspanningen werden geleverd om het rijke erfgoed van het platteland, het handhaven van de fauna en flora te behouden.

De wijngaarden behoren tot de beste in de West Kaap, waar alles wordt in het werk gesteld om de kwaliteit van de druiven te verbeteren. De Noord-Zuid gelegen wijngaarden zijn verticaal gepositioneerd. De wijnstokken groeien er in een Clovely en Oakleaf bodem. De druiven worden allen geplukt met de hand. De pluk gebeurd laat om optimale rijpheid te bekomen.

De wijnmakerij, met uitzicht op prachtige kleine dam, heeft een overvloed aan watervogels die overgaan in het landschap en zorgt voor een rustgevende sfeer.

Wijnmaker Toit Wessels heeft de dagelijkse leiding en de expertise om krachtige, elegante wijnen te produceren.

©by Mundi Vinum

Filter