Pasqua

PASQUA

GESCHIEDENIS

Wijndomein Pasqua is opgericht in 1925 door de vier gebroeders Pasqua in Verona. In het begin legden ze zich toe op de productie van Bardolino, Soave en Valpolicella wijnen. In het begin werden deze wijnen enkel in Verona verkocht maar gaandeweg werd het bereik van Pasqua groter en breidde de verkoop zich uit in alle delen van Italië. Na de oorlog volgden dan uitbreidingen en investeringen in de wijngaarden. De 2e generatie van de familie kwam in het bedrijf en de Europese markten werden geopend. In de jaren ’80 ging de familie samenwerken met gespecialiseerde universiteiten op het gebied van viticultuur, druivenvariëteiten en ent-technieken. De 3e generatie is inmiddels ook werkzaam in het bedrijf en zij zullen zorg dragen voor de traditie en door continue innovatie de naam van de familie Pasqua hooghouden. Het wijndomein is gelegen in de regio Veneto in het noordoosten van Italië.

HUN WIJNEN

De wijnmakers van Pasqua zijn gespecialiseerd in wijnen uit Veneto zoals Valpolicella-, Amarone-, Soave- en Prosecco-wijnen, maar staan ook bekend om hun collectie wijnen gemaakt van andere regionale Italiaanse en internationale druivensoorten zoals Chardonnay, Pinot Grigio, Merlot en Sangiovese.

©by Mundi Vinum