Arzuaga

ARZUAGA

Bodegas Arzuaga ligt in Valladolid, midden in de gekende Ribera del Duero streek. De omgeving waar de wijnen worden geboren, is te vinden op het landgoed La Planta, een eigendom van de familie Arzuaga in de stad Quintanilla de Onésimo. Dit landgoed heeft een bevoorrechte situatie voor de teelt van wijnstokken, aangezien deze de zon en de nodige vochtigheid ontvangen voor de perfecte rijping van de druif.

La Planta is een plek waar de flora en fauna van het gebied naast elkaar bestaan. Een flora van pijnbomen, steeneiken en jeneverbessen en een fauna van wilde zwijnen en herten. Dit samenleven is zonder twijfel de bevestiging van de liefde die de familie Arzuaga voelt voor de wereld van de natuur. De boerderij bestaat uit 1.400 hectare, een luxe midden in de Denominatie en Golden Mile van de Ribera del Duero.
Het was aan het begin van de jaren 90, toen Florentino Arzuaga , na de aankoop van het landgoed La Planta, begon met het planten van wijnstokken en de bouw van de wijnmakerij en natuurlijk het maken van wijn.

©by Mundi Vinum
Filter