WARWICK ESTATE

Warwick Estate ligt in een dal ingesloten door de Simonsberg, Kanonkop en Klapmutskop. Oorspronkelijk maakt het deel uit van een enorm stuk land bekend als "Good Succes". Na de Anglo Boerenoorlog in 1902, besloot Kolonel William Alexander Gordon, in commando van de Warwickshire regiment om niet terug te keren naar England en kocht de hoeve. Hij hernoemde haar ‘Warwick’ als eerbetoon aan zijn regiment aan de rest, zoals ze zeggen, is historie. Gordon's Bay in de buurt van Somerset West werd vernoemd naar Kolonel Gordon. Hij verhoogde er initieel de veestapel en plantte er fruitbomen. In 1964, kocht Stan Ratcliffe na een uitgebreide zoektocht voor de beste ‘terroir’ in de Kaap, de Warwick boerderij, op een moment wanneer er zelfs geen sprake meer was van één wijnstok op de boerderij. Met een vooruitziende blik begon hij het aanplanten van de edele Cabernet Sauvignon wijnstokken, die nog steeds een groot deel van de productie van vandaag beheersen.

In 1984 werd een kelder gebouwd en de eerste ‘legale’ Warwick wijnoogst werd vrijgegeven (een Cabernet Sauvignon). In 1986 werd de Warwick Trilogy vrijgegeven, een Bordeaux stijl mengeling welke sindsdien één van de vlaggenschepen van de Zuid-Afrikaanse industrie werd.

Warwick produceert topwijnen (4 en 5 sterren in de Platters gids, dé referentiegids voor Zuidafrikaanse wijnen) zoals Trilogy, The White Lady, The Black Lady, Three Cape Ladies, Warwick Cabernet Franc in een hogere prijsklasse. Om ook een breder publiek aan te trekken lanceerden ze uit een oogst van 2010 een prijselijke, kwalitatieve Cabernet Sauvignon topwijn onder het label First Lady. Deze genoot zo veel bijval dat men in 2011 besloot om een niet op hout gerijpte Chardonnay onder hetzelfde label te maken. Beide wijnen – de Cabernet Sauvignon en de Chardonnay scoorden voor 2013 elk 4 sterren in Platters gids. De First Lady range werd uitgebreid met een Rosé pinotage in 2015 en een Sauvignon Blanc in 2017.

Filter