Warwick

Warwick Wine Estate

Warwick Wine Estate! Een Zuid-Afrikaans wijndomein met een rijke wijngeschiedenis. De Warwick-wijngaarden liggen op slechts 45 minuten van de prachtige hoofdstad, Kaapstad. Ingesloten door de Simonsberg, Kanonkop en Klapmutskop begint het sprookje van Warwick in Stellenbosch.

Ligging
Oorspronkelijk maakt Warwick Wine Estate deel uit van een enorm stuk grondgebied beter bekend onder de naam Good Succes. Als Zuid-Afrikaans wijndomein behoort Warwick tot een van de meest kindvriendelijke wijnhuizen in de Westkaap!
Stel je bent op vakantie in Kaapstad, dan is een bezoekje aan de prachtige Warwick-wijngaarden zeker de moeite waard. Naast kindvriendelijkheid speelt de betoverende smaak van Warwick-wijn een hoofdrol in het sprookje van Warwick.

Zodra je namelijk één slok wijn van Warwick Wine Estate hebt geproefd, ben je binnen no-time verkocht. Zelfs als je geen echte wijnkenner bent, maar bijvoorbeeld wel beschikt over een goede smaak, dan pik je de herkenbare smaak van een Warwick-wijn er gegarandeerd tussen uit.
Geschiedenis van Warwick Wine Estate

De geschiedenis van Warwick Wine Estate begint ergens aan het begin van de 20ste eeuw. In 1964, kocht Stan Ratcliffe na een uitgebreide zoektocht voor de beste ‘terroir’ in de Kaap, de Warwick boerderij.
Tijdens deze periode was er trouwens geen enkele wijnstok op de boerderij aanwezig. Pas in 1984 werd een kelder gebouwd en de eerste ‘legale’ Warwick wijnoogst kon vrij snel daarna worden vrijgegeven.
Het duurde uiteindelijk tot het jaar 1986 dat de bekende Warwick Trilogy werd vrijgegeven. Sindsdien behoren de wijnen van Warwick Wine Estate tot de beste wijnen geproduceerd door Zuid-Afrikaanse wijnhuizen.

Hun wijnen

Het Zuid-Afrikaans wijndomein Warwick Wine Estate produceert topwijnen. Denk bijvoorbeeld aan de bekende Warwick Trilogy bestaande uit drie klassiekers. Naast de prijswinnende trilogie-wijnen zorgt de unieke smaak van een fles Professor Black van Warwick Wine Estate voor een sublieme smaakbeleving.

Geen wonder dat vrijwel alle betere restaurants van Kaapstad de wijnen van Warwick serveren. Voor nieuwsgierige toeristen maakt dit feitje de zoektocht naar het wijndomein een stuk makkelijker.

Ook de wijnmakers van Warwick Wine Estate helpen hierin graag een handje mee. In een poging om breder publiek wilde aantrekken, lanceerden ze uit een oogst van 2010 een relatief voordelige Cabernet Sauvignon, onder het label First Lady.

Deze was zo goed ontvangen dat men in 2011 besloot om een niet op hout gerijpte Chardonnay onder hetzelfde label te maken. Enkele topwijnen van Warwick behoren niet voor niets tot de absolute bestsellers van Mundi Vinum. Deze smaakvolle traktaties gaan onder de naam: The White Lady, Professor Black, First Lady Sauvignon blanc.

©by Mundi Vinum


Filter