Sarah's Creek

SARAH'S CREEK
EEN STUKJE GESCHIEDENIS...
Deze wijnboerderij is gelegen in één van 's werelds mooiste gebieden, bekend als de BAR (Bonnievale, Ashton, Robertson) Valley, ongeveer op twee uur rijden buiten Kaapstad. Sarah's Creek (onderdeel van de grotere boerderij 'Stockwell') is een boerderij, gelegen op de hellingen van het Langeberg-gebergte.
De boerderij is sinds 1888 in handen van de familie Malherbe. De huidige eigenaar, Dirk C. Malherbe, is de 12e generatie en een nakomeling van de oorspronkelijke hugenoot, Gideon Francois Malherbe, die in 1688 vanuit Frankrijk naar Zuid-Afrika kwam. Hij vestigde zich in het bekende Franschhoek Vallei nabij Stellenbosch, op de boerderij 'Normandië' (genoemd naar de streek van zijn oorsprong in Frankrijk).
DE LEGENDE...
Sarah's Creek is geïnspireerd verhaal door een oudtante uit de familie Malherbe, die als kind haar tijd op weg naar school afwachtte door het pad via haar favoriete kreek (rivier met veel kronkels) te nemen om te genieten van de geluiden en bezienswaardigheden van de natuur. De tijd was van weinig belang toen ze van steen tot steen over de kreek sprong en de omringende natuur in zich opnam - haar vaak vertragend door haar bewondering van betoverende libellen en vlinders die boven het water zweefden. En op een dag...is ze nooit meer aangekomen !
Met dit gamma beogen de wijnmakers heel veel drinkplezier aan een onklopbare prijs/kwaliteit.