Louisvale

LOUISVALE

Louisvale, een knap wijndomein in Zuid-Afrika en pioneer op gebied van de Chardonnay druif, met een ligging in de groene Devonvallei aan de voet van de indrukwekkende bergen van Stellenbosch. Hun verzorgde wijngaarden produceren weelderige en uitstekende wijnen.

De verzorgde wijngaarden werden aangeplant in een oost-westrichting. De Bottelary Hill in het westen zorgt voor de welkome schaduw in de zomer wanneer de zon er ondergaat, wat zorgt voor een langzamere rijping en een rijkere fruitontwikkeling. Diepe, goed gedraineerde granieten Clovelly en Hutton bodems zorgen ervoor dat de wijngaarden 'droog' blijven tot na de oogst, waarna de wijnstokken worden geïrrigeerd.

Alle druiven worden met de hand geoogst en de wijngaardblokken worden afzonderlijk behandeld. Sinds 1995 zijn de Cabernet Sauvignon en Merlot druiven afkomstig van de aangrenzende wijngaard, waar de wijnmaker samenwerkt met de eigenaar bij het beheer van de wijnstokken volgens de exacte specificaties van dit wijndomein. Daardoor wordt ervoor gezorgd dat de rode en witte wijnen hun Louisvale-karakter behouden.

Louisvale begon met de productie van wijn kort nadat het in 1989 door de vorige twee eigenaren was gekocht. In de loop van het volgende decennium bouwde Louisvale een reputatie op voor wijnen van hoge kwaliteit en vestigde er een sterke aanwezigheid in wijnwinkels en luxe restaurants in Johannesburg en Kaapstad.

Op het Louisvale domein is er ook een knap restaurant in een zeer modernistisch stijl aangebouwd. Het team van Louisvale concentreert zich op het produceren van verse en zelfgemaakte gerechten om de smaakpapillen te prikkelen en is zeker een bezoekje waard.

©by Mundi Vinum


Filter