LOUISVALE

Louisvale, één van de pioniers van Chardonnay wijnen in Zuid-Afrika, ligt in de groene Devonvallei aan de voet van de majestueuze bergen van Stellenbosch. Hun weelderige, verzorgde wijngaarden produceren uitstekende wijnen.

De wijngaarden werden aangeplant in een oost-westrichting. De Bottelary Hill in het westen biedt welkome schaduw in de zomerpiek wanneer de zon erachter ondergaat, wat zorgt voor een langzamere rijping en een rijkere fruitontwikkeling. Diepe, goed gedraineerde granieten Hutton en Clovelly bodems zorgen ervoor dat de wijngaarden 'droog' blijven tot na de oogst, waarna de wijnstokken worden geïrrigeerd.

Alle druiven worden met de hand geoogst en de wijngaardblokken worden afzonderlijk behandeld. Sinds 1994 zijn de Merlot- en Cabernet Sauvignon-druiven afkomstig van de aangrenzende wijngaard, waar de wijnmaker samenwerkt met de eigenaar bij het beheer van de wijnstokken volgens de exacte specificaties van Louisvale. Daardoor heeft wordt ervoor gezorgd dat de rode wijnen hun Louisvale-karakter behouden.

Louisvale begon met de productie van wijn kort nadat het in 1988 door de vorige twee eigenaren was gekocht. In de loop van het volgende decennium bouwde Louisvale een reputatie op voor wijnen van hoge kwaliteit en vestigde het een sterke aanwezigheid in winkels en luxe restaurants in Kaapstad en Johannesburg.

In de jaren vijftig is Louisvale onderverdeeld in twee delen van 30 hectare die Louisvale en Nooitgedacht werden genoemd en die afzonderlijk eigendom waren. In 2010 werd Louisvale overgenomen. Het heeft ongeveer zeventien hectare wijngaarden waarvan ongeveer veertien hectare beplant zijn met Chardonnay. Nooitgedacht werd ook kort daarna overgenomen. Het heeft veertien hectare Merlot-, Cabernet Sauvignon- en Shiraz-druiven die al waren aangelegd toen de boerderij werd gekocht.

Refine by