BELLINGHAM

Gelegen in de betoverend mooie Franschhoek Vallei, aan de voet van het Groot Drakenstein Gebergte, ligt het landgoed Bellingham, oorspronkelijk bekend als 'Bellinchamp' (mooie velden), begon zijn verhaal in 1693 toen Hollander Gerrit Janz van Vuuren en zijn Franse Hugenotenvrouw de eerste 1000 wijnstokken aanplantten op het landgoed.

De moderne renaissance van het Bellingham wijndomein in Franschhoek begon in 1943 toen Bernard en Fredagh Podlashuk de ietwat vervallen en verlaten boerderij aankochten en het Manor House, de tuinen en de wijngaarden herstelden.

De Podlashuk’s waren echte pioniers die met de hulp van 13 Italiaanse krijgsgevangenen, de wijngaarden herbeplanten. Bernard en Fredagh reisden naar Frankrijk en Duitsland om kennis op te doen in de wijnbouw en namen het initiatief om in 1949 de eerste roséwijn in de Kaap te maken. Hun 'Premier Grand Cru' was de eerste droge witte blend en origineel in zijn stijl die in 1951 werd uitgebracht. De eerste single Shiraz werd in 1956 gebotteld in Bellingham. Voor zijn bijdrage aan de Kaapse wijnbouw werd Podlashuk de eerste 'Chevallier du Tastevin' van Zuid-Afrika.

De jaren '80 en '90 brachten ontwikkelingen in de wijngaard, uitbreidingen van de kelder en het begin van Bellingham's 'klassieke nieuwe wereld' wijnmaken filosofie.

Een nieuwe Bellingham portefeuille en hun Maverick assortiment van wijnen werd gelanceerd in 2002. Ze weten als geen ander om de klassieke principes van een goede wijn te combineren met nieuwe, moderne ideeën. Hierdoor zijn ze in staat om een zeer gevarieerd wijnaanbod te realiseren.

Grote wijnen beginnen in de wijngaard. Bellingham heeft toegang tot fantastische ‘premium’ locaties in de Kaapse wijnlanden waar hun vinoloog, Stephan Joubert en hun wijnmaker, Niël Groenewald samenwerken om de beste terroir reflecterende wijnen van formaat en kwaliteit te creëren. Al hun druivensoorten worden met de hand gesnoeid en met de hand geoogst om de beste bessen te kunnen sorteren voor hun wijnen. Alleen druiven met het voor het respectievelijke druivenras karakteristieke smaakprofiel, die het best voldoen aan de stijl en de kwaliteitseisen komen in aanmerking. Het resultaat is een reeks wijnen die uitblinkt in verscheidenheid. Opwindend, modern, levendig en stijlvol, maar zonder valse pretenties. Duidelijk afkomstig uit de Nieuwe Wereld, maar met een onmiskenbaar klassieke kant, juist en vooral voor aan tafel.

Uitgelichte producten

Filter