Online Wijnhandel
ZUID-AFRIKAANSE EN NIEUWE WERELDWIJNEN
Ontdek ons aanbod

Bio - Organic Wines

Biologische wijnen

(Engelse benaming Organic Wines)

Een wijnmaker die gespecialiseerd is in het maken van biologische wijnen, heeft hiervoor diverse aspecten van het traditionele wijnmaakproces moeten aanpassen. Een biowijn wordt namelijk gemaakt van 100% biologisch geteelde druiven. Een methode waarbij geen gebruik wordt gemaakt van kunstmest en andere chemische bestrijdingsmiddelen.

Verder staat bij het maken van organic wines vooral respect voor de natuur centraal. De meeste biologische wijnmakers zijn er namelijk van overtuigd, dat onder de streep alleen een volledig ongerepte wijngaard voor de beste biologische wijnen kan zorgen.

Zo’n wijnmaker probeert dus altijd de natuurlijke balans in zijn wijngaard te behouden. Het doel hiervan is uiteraard dat de druiven puur natuur kunnen groeien, zonder dat de wijnmaker van allerlei bestrijdingsmiddelen gebruikt hoeft te maken. Biologische wijnen kunnen overigens wel gewoon bepaalde additieven bevatten. Deze toevoegingen bestaan onder anderen uit; eiwitten, commerciële gist, zwaveldioxide en dierlijke enzymen.

Ook worden nog altijd sulfieten in kleine hoeveelheden aan een biologische wijn toegevoegd. Wil je trouwens meer weten over het gebruik van sulfiet in wijn? In deze blogpost vind je meer uitleg over dit onderwerp.

©by Mundi Vinum

#Proefpakketten : ontdek ze nu...

Weet je niet welke wijn kiezen? Kies dan nu voor een leuk proefpakket en organiseer je eigen wijnproeverij

Vragen ?

Bel ons​: +32 486 28 11 38

Veilig betalen

Betaal veilig via SSL encryptie