Sarah's Creek

SARAH'S CREEK

EEN STUKJE GESCHIEDENIS...

Deze wijnboerderij is gelegen in één van 's werelds mooiste gebieden, bekend als de BAR (afkorting van Bonnievale, Ashton en Robertson) Valley, ongeveer op twee uur rijden buiten Kaapstad. Sarah's Creek (onderdeel van de 'Farm Stockwell') is een wijnboerderij, gelegen op de hellingen van het Langeberg-gebergte.

De boerderij is sinds 1889 in handen van de familie Malherbe. De huidige eigenaar, Dirk Malherbe, is de 12e generatie en een nakomeling van de oorspronkelijke hugenoot, Gideon Francois Malherbe, die in 1689 vanuit Frankrijk naar Zuid-Afrika kwam. Hij vestigde zich in het bekende Franschhoek Vallei nabij Stellenbosch, op de boerderij 'Normandië' (genoemd naar de streek van zijn oorsprong in Frankrijk).

DE LEGENDE...

Sarah's Creek is een geïnspireerd verhaal door een oudtante uit de familie Malherbe, die als kind haar tijd op weg naar school afwachtte door het pad via haar favoriete kreek (rivier met veel kronkels) te nemen om te genieten van de geluiden en bezienswaardigheden van de natuur. De tijd was van weinig belang toen ze van steen tot steen over de kreek sprong en de omringende natuur in zich opnam - haar vaak vertragend door haar bewondering van betoverende vlinders en libellen die boven het water zweefden.

En op een dag...is ze nooit meer aangekomen !

Met dit gamma beogen de wijnmakers heel veel drinkplezier aan een onklopbare prijs/kwaliteit.

©by Mundi Vinum


Filter