Morgenster wijnen

MORGENSTER WINE ESTATE

Het wijndomein Morgenster Estate wordt door de familie Bertrand gerund en heeft een lange geschiedenis die 300 jaar teruggaat. Gelegen nabij de uitlopers van de Helderberg in Somerset West, produceren zij bekroonde wijnen in Bordeaux-stijl, Italiaanse cultivars en extra virgin olijfolie.
Dit domein wil de mensen inspireren om groots te dromen, in het verhaal van de oprichter, in zijn doorzettingsvermogen, vasthoudendheid en onwankelbare toewijding aan kwaliteit te maken. Zij zetten de nalatenschap voort terwijl de goede wijnen en olijfolie van Morgenster de wereld in gaan op het ritme van: plaats, mensen en passie.
In 1992 kocht Giulio Bertrand Morgenster, een van de juwelen van de Kaap. Zijn eerste stap was de restauratie van het landhuis, die werd gebouwd in 1786. Daarna richtte hij zijn aandacht op de heuvel in zijn achtertuin, die hem sterk deed denken aan zijn geboorteplaats in Italië. Met een levenslange filosofie om alleen het beste te produceren, zocht Giulio advies van experts die suggereerden dat het terroir van Morgenster perfect geschikt was voor rode wijndruivensoorten en olijven.
Hoewel het deel uitmaakt van de Italiaanse cultuur om samen heerlijke wijnen en olijven te produceren, was het concept destijds een innovatie in Zuid-Afrika. Giulio wilde wijnen van wereldklasse produceren in Bordeaux-stijl en de hoogste kwaliteit extra vierge olijfolie die Zuid-Afrika ooit had gezien.
Giulio stierf in 2018 en zijn twee dochters, Federica en Alessandra, zetten zijn droom voort.
©by Mundi Vinum
Filter