Constantia Glen

CONSTANTIA GLEN

LIGGING
Dit domein is ideaal gelegen onder Constantia Nek, op een steenworp van het bruisende stadscentrum van Kaapstad, en is een pittoresk wijnlandgoed dat boetiekwijnen in Bordeaux stijl produceert in de ideale Cool Climate regio.
Het landgoed van 60 hectare, gelegen op een hoogte van 130 tot 270 meter boven het zeeniveau, heeft slechts 30 hectare met wijnstokken en de productie van hun wijnen is beperkt tot 120.000 flessen per jaar.
De koude zeelucht van de Atlantische oceaan zorgt ervoor dat de gemiddelde temperatuur op Constantia Glen rond 16°C ligt. Samen met ‘dryland cultivation’ (zonder irrigatie), zorgt dit voor langzame rijping en lage opbrengsten, wat druiven met een uitzonderlijke kwaliteit, smaak en concentratie levert. Dit geeft hun witte wijnen het crispy en frisse karakter, en rode wijn elegantie en structuur.
Het koele microklimaat is perfect voor het cultiveren van Bordeaux druivenrassen, dit is dan ook waar het domein zich op focust.
DE GESCHIEDENIS
Dit prachtig ingerichte wijndomein aan de top van de Constantiaberg is een van de juwelen van de Constantia-vallei, de thuisbasis van Zuid-Afrikaanse wijn met een trotse wijngeschiedenis die teruggaat tot 1685, toen Simon van der Stel voor het eerst wijn maakte op zijn boerderij genaamd Constantia. Na de dood van Van der Stel in 1712 werd de Constantia-boerderij opgesplitst in drie panden die tegenwoordig bekend staan als Groot Constantia, Klein Constantia en Buitenverwachting.
Hun 60 hectare land (tegenwoordig bekend als Constantia Glen) zou in de jaren 1700 veel te moeilijk zijn geweest om te bewerken en werd hoogstwaarschijnlijk gebruikt voor het grazen van vee gedurende de eerste honderd jaar van de geschiedenis van Constantia
Toen in januari 2000, na een verwoestende wilde brand op het Kaapse schiereiland, die de meeste vegetatie op de boerderij verwoestte en de evacuatie van de Red Angus-runderen vereiste, werd besloten om uitgebreide grondtesten uit te voeren rond het terrein en de eerste wijngaarden werden in september 2000 aangeplant en het merendeel werd in 2001 geplant om de huidige 29 hectare van de boerderij met wijndruiven te vormen. Het 60 hectare glooiende landschap met uitzicht op False Bay is in handen geweest van de familie Waibel, eerst als glooiend bosland, vervolgens als een Red Angus-veeteelt voordat hij terugkeerde naar zijn historische wijnbouwwortels, en de boerderij hernoemde naar Constantia Glen toen de eerste wijn werd geproduceerd in 2005. Zoals blijkt uit de snelle eigendomsoverdracht van het pand vanaf de eerste registratie in 1813 tot 1960, het is duidelijk dat deze bovenste hellingen van Constantia niet gemakkelijk te bewerken zijn, maar de beloningen zijn ruimschoots beloond voor de familie Waibel, wiens toewijding en standvastigheid om wijnen van hoge kwaliteit te produceren, een succes is gebleken vanuit deze zeer unieke positie in Constantia. Sinds 1960 eigenaar van de boerderij, zijn zij de langst bestaande beheerders van dit land sinds het voor het eerst als boerderij werd geregistreerd in 1813.
©by Mundi Vinum
Filter