Château de Majoulière

CHATEAU DE MAJOULIERE

Het wijnkasteel “Château de Majoulière” is in 2007 ontstaan uit de droom en ambitie van de familie Reher – Van Baelen. Sedert eeuwen wordt op deze locatie wijn gemaakt. Een zachte zuidelijke helling en een bodem van leem en kalk zorgen voor een uitstekende ondergrond. Het gros van de wijnstokken is ten minste 40 jaar en bestaat uit Syrah, Grenache, Cinsault en Cabernet Sauvignon. De planten werden steeds met de meeste zorg onderhouden, wat hen een immens potentieel geeft voor het maken van lekkere wijnen.
In het Château de Majoulière worden alleen de beste AOP wijnen gemaakt. De grond wordt bewerkt op een ecologisch verantwoorde manier en de planten worden op laag rendement gesnoeid. Hier oogst men met de grootste zorg.
Voor de rosé gebruikt men Cinsault, Grenache en Syrah, die soepel en fruitig smaken.

Na een manuele selectie van de beste druiven en na zachte ontsteling en persing, wordt de wijn zo veel mogelijk met behulp van zwaartekracht verwerkt. Hierdoor verkrijgt men uitstekende wijn.

©by Mundi Vinum