CHATEAU DE MAJOULIERE

In de jaren die volgen wordt alles opnieuw opgebouwd en geïnstalleerd. De gebouwen op het domein worden gerestaureerd, de cave krijgt een grondige facelift en heden ten dage worden de wijnen gevinifieerd in moderne vaten van inox met temperatuurregeling. In de wijngaard -12 hectare groot- wordt ondertussen op een biologisch verantwoorde manier gewerkt. Voor de witte wijn is er Sauvignon Blanc en Vermentino (Rolle) aangeplant, voor de rosé en de rode wijnen Syrah, Grenache, Cinsault en Cabernet Sauvignon met een leeftijd van 35 jaar én ouder.

De rendementen zijn -bewust- bijzonder laag: zo is bijvoorbeeld opbrengst voor de La Perle Rosé slechts acht hectoliter per hectare, daar waar vijfenvijftig hectoliter is toegestaan. Een zestigtal vaten van de beste Franse eik uit Allier staan garant voor de rijping van de witte en de rode wijnen, de beide rosé’s worden alleen op inox opgevoed. Beatrice en Stefan assembleren de wijnen zelf, onder toeziend oog van oenoloog Mr. Baugnet. Een bijzonder geslaagde samenwerking zo blijkt. De wijnen worden gesmaakt in vele restaurants in La France én Vlaanderen waarvan zelfs een zestal sterrenrestaurants.

Mundi Vinum is buitengewoon trots dat ze -als enige handelaar in België- de wijnen van Beatrice en Stefan mogen verkopen.


Filter