Bellingham

BELLINGHAM

Bellingham is een Zuid-Afrikaans wijnhuis gelegen in de Franschhoek Vallei. Het landgoed ligt aan de voet van het Groot Drakenstein Gebergte en levert sinds 1693 een bijdrage aan de Kaapse wijnbouw.
Als Zuid-Afrikaans wijndomein kent Bellingham een rijke turbulente geschiedenis. Hierbij was het Gerrit Janz van Vuuren samen met zijn Franse echtgenoot de eerste 1000 wijnstokken op het landgoed aanplantten.
Landgoed Bellingham stond destijds ook wel bekend onder de naam 'Bellingchamp' wat vertaald in het Nederlands 'mooie velden' betekent. In het jaar 1943 waren het Bernard en Fredagh Podlashuk die aan de grondslag stonden van het prachtige Bellingham Wine Estate in Franschhoek.
Tegenwoordig werkt vinoloog Stephan Joubert samen met wijnmaker Niël Groenewald om Zuid-Afrikaanse druivensoorten om te toveren in karakteristieke wijnen van formaat en kwaliteit. Hiermee behoort Bellingham ongetwijfeld tot één van de beste wijnhuizen uit het gamma van Mundi Vinum.
De Kaapse wijnlanden vormen een uitstekend klimaat voor de groei van diverse Zuid-Afrikaanse druivensoorten. Het Zuid-Afrikaans wijnhuis Bellingham selecteert enkel en alleen druiven die voldoen aan een karakteristieke smaakprofiel en de gestelde kwaliteitseisen.
Hierbij wordt elke druivensoort met de hand gesnoeid en geoogst, zodat uiteindelijk alleen de beste druiven gebruikt worden voor de wijnproductie. Het resultaat is een reeks wijnen met een modern, levendig en stijlvol karakter. Vooruitstrevende smaaksensaties met een onmiskenbaar klassieke kant, ideaal voor aan tafel.
Bent u reeds bekend met de smaak van de Bellingham Bush Vine Pinotage? Een Zuid-Afrikaanse topwijn met aroma’s van rijpe zwarte kersen, truffel en bloemen (viooltjes).
Wijnproductie in Zuid-Afrika
Bellingham staat bekend om Zuid-Afrikaanse wijnen met een typerend karakter. Tijdens de wijnproductie worden uitsluitend de beste kwaliteit druiven gebruikt. Elke druif is afkomstig van de beste wijngaarden van Zuid-Afrika en wordt tijdens het groeiproces nauwlettend in de gaten gehouden door wijnprofessionals.
Op basis van uitgebreid vooronderzoek en kennis van het oogsten van druiven wordt vervolgens met geavanceerde technologie een zorgvuldige selectie gemaakt. Zo blijft de kwaliteit van de druiven behouden die gemaakt worden in Bellingham.
Ook de specifieke locatie van wijngaarden is van essentieel belang om de kwaliteit van een Zuid-Afrikaanse wijn te waarborgen. Tijdens de productie zorgt wijnhuis Bellingham ervoor dat de pure kenmerken van iedere druifsoort bewaard blijven.
Bovendien krijgt elke druif afkomstig van dit klassieke Zuid-Afrikaanse wijnhuis de aandacht en tijd die nodig is om karakteristieke wijnen van topkwaliteit te produceren.
Daarnaast gaat er veel aandacht uit naar het herkenbare mondgevoel en de subtiele eikenrijping van deze wijnsoorten. Hierdoor wordt ook de structuur en de complexiteit van elke wijn verbeterd. Een speciale methode, met slechts minimale interventie en maximale aandacht voor detail.
Op deze manier is Zuid-Afrikaans wijnhuis Bellingham in staat om onderscheidende wijnen met een complex karakter te produceren. Hierdoor komt bij elke wijnsoort de typerende smaak van de wijngaard naar voren.
Wil je direct kennis maken met een smaakvolle selectie wijnen afkomstig uit de Franschhoek Vallei? Probeer dan het Bellingham proefpakket en waan je binnen no-time in de omgeving van het Groot Drakenstein Gebergte in Zuid-Afrika.
©Mundi Vinum

Uitgelichte producten