Badenhorst Family Wines

Adi Badenhorst verdiende ooit zijn strepen als wijnmaker van Rustenberg in Stellenbosch. De drang om zijn eigen weg te gaan werd te groot toen hij een perceel oude bush vines Chenin Blanc ontdekte in Swartland. In 2009 startte hij samen met neef Henri hun bedijf A.A. Badenhorst Family Wines. Ze namen een stokoude niet meer in gebruik zijnde winery over in het gebied Paardeberg in de Swartland regio. Op hun 35ha grootte wijngaard hebben ze drie uit de zes verschillende soorten graniet van de Paardeberg. Graniet heeft de neiging om de versheid in de wijnen te brengen. Ze gebruiken oude cementen tanks en houten fermentoren.

Adi stelde zijn vakmanschap ten dienste van de natuur en dat resulteerde in hun krachtige 'Red Blend'. In de 'bushvines' staan witte en rode druivenrassen kriskras door elkaar. Het ontbreken van geavanceerde manipulaties is een weloverwogen keuze.

Ze maken vier wijnen: een rode, een witte signature wijn die van grote kwaliteit zijn en complexiteit leveren en vervolgens nog een rode en een witte in een lagere prijsklasse onder de benaming ‘Secateurs’. Deze laatste maakt hij met druiven van de buurman aangevuld met zijn eigen druiven.

Filter