Badenhorst

Badenhorst Family Wines

De wijngaarden van Badenhorst Family Wines liggen op de Kalmoesfontein-boerderij in de Swartland- appellatie van Zuid-Afrika. In het Siebritskloof-deel van de Paardeberg groeien zo'n 28ha oude bushvines (=oude wijnstokken).

Het pand is eigendom van de neven Hein en Adi Badenhorst . Ze komen oorspronkelijk uit Constantia. Hun grootvader was 47 jaar lang bedrijfsleider van Groot Constantia.
Hun beide vaders zijn daar geboren en hebben samen druivenstokken gekweekt in Constantia, dat was in de tijd dat mensen nog verse groenten en Hanepoot (=eetdruiven) druiven aten, Cinsault dronken en er nog veel minder verkeerslichten waren en de hippies nog steeds aanwezig waren. Samen hebben deze twee een verwaarloosde kelder op de boerderij gerestaureerd die in de jaren dertig voor het laatst werd gebruikt om op traditionele wijze natuurlijke wijnen te maken.

Op Kalmoesfontein is het terug naar de basis , met behulp van traditionele wijnbereidingsapparatuur en oude cementkuipen maken deze heren wijnen met een enorm karakter. Ze gebruiken wat ze zich kunnen veroorloven. Ze boeren trots samen, beoefenen biologisch landsbouw en maken wijnen op de traditionele manier.

©by Mundi Vinum