BELLINGHAM

Bellingham is een Zuid-Afrikaans wijnhuis gelegen in de Franschhoek Vallei. Het landgoed ligt aan de voet van het Groot Drakenstein Gebergte en levert sinds 1693 een bijdrage aan de Kaapse wijnbouw.

Als Zuid-Afrikaans wijndomein kent Bellingham een rijke turbulente geschiedenis. Hierbij was het Gerrit Janz van Vuuren samen met zijn Franse echtgenoot de eerste 1000 wijnstokken op het landgoed aanplantten.

Landgoed Bellingham stond destijds ook wel bekend onder de naam 'Bellingchamp' wat vertaald in het Nederlands 'mooie velden' betekent. In het jaar 1943 waren het Bernard en Fredagh Podlashuk die aan de grondslag stonden van het prachtige Bellingham Wine Estate in Franschhoek.

Tegenwoordig werkt vinoloog Stephan Joubert samen met wijnmaker Niël Groenewald om Zuid-Afrikaanse druivensoorten om te toveren in karakteristieke wijnen van formaat en kwaliteit. Hiermee behoort Bellingham ongetwijfeld tot één van de beste wijnhuizen uit het gamma van Mundi Vinum.

De Kaapse wijnlanden vormen een uitstekend klimaat voor de groei van diverse Zuid-Afrikaanse druivensoorten. Het Zuid-Afrikaans wijnhuis Bellingham selecteert enkel en alleen druiven die voldoen aan een karakteristieke smaakprofiel en de gestelde kwaliteitseisen.

Hierbij wordt elke druivensoort met de hand gesnoeid en geoogst, zodat uiteindelijk alleen de beste druiven gebruikt worden voor de wijnproductie. Het resultaat is een reeks wijnen met een modern, levendig en stijlvol karakter. Vooruitstrevende smaaksensaties met een onmiskenbaar klassieke kant, ideaal voor aan tafel.

Bent u reeds bekend met de smaak van de Bellingham Bush Vine Pinotage? Een Zuid-Afrikaanse topwijn met aroma’s van rijpe zwarte kersen, truffel en bloemen (viooltjes).

Wijnproductie in Zuid-Afrika

Bellingham staat bekend om Zuid-Afrikaanse wijnen met een typerend karakter. Tijdens de wijnproductie worden uitsluitend de beste kwaliteit druiven gebruikt. Elke druif is afkomstig van de beste wijngaarden van Zuid-Afrika en wordt tijdens het groeiproces nauwlettend in de gaten gehouden door wijnprofessionals.

Op basis van uitgebreid vooronderzoek en kennis van het oogsten van druiven wordt vervolgens met geavanceerde technologie een zorgvuldige selectie gemaakt. Zo blijft de kwaliteit van de druiven behouden die gemaakt worden in Bellingham.

Ook de specifieke locatie van wijngaarden is van essentieel belang om de kwaliteit van een Zuid-Afrikaanse wijn te waarborgen. Tijdens de productie zorgt wijnhuis Bellingham ervoor dat de pure kenmerken van iedere druifsoort bewaard blijven.

Bovendien krijgt elke druif afkomstig van dit klassieke Zuid-Afrikaanse wijnhuis de aandacht en tijd die nodig is om karakteristieke wijnen van topkwaliteit te produceren.

Daarnaast gaat er veel aandacht uit naar het herkenbare mondgevoel en de subtiele eikenrijping van deze wijnsoorten. Hierdoor wordt ook de structuur en de complexiteit van elke wijn verbeterd. Een speciale methode, met slechts minimale interventie en maximale aandacht voor detail.

Op deze manier is Zuid-Afrikaans wijnhuis Bellingham in staat om onderscheidende wijnen met een complex karakter te produceren. Hierdoor komt bij elke wijnsoort de typerende smaak van de wijngaard naar voren.

Wil je direct kennis maken met een smaakvolle selectie wijnen afkomstig uit de Franschhoek Vallei? Probeer dan het Bellingham proefpakket en waan je binnen no-time in de omgeving van het Groot Drakenstein Gebergte in Zuid-Afrika.

©Mundi Vinum

Verfijnen op
 

Filters

Filters

Onze nieuwe Gin L-3000 Leuvense/Leivese Gin is een feit !!!

leuvense gin ontwerp fles l-3000 leivese gin dialect wijnhandel mundi vinum
leuvens station gin leuvense leivese dialect stationsgebouw
Stationsgebouw Leuven aan het Martelarenpein
Leuvense gin l-3000 leivese gin dialect gin uit leuven streekproduct de oude markt d'aa met leuven station
De Oude Markt van Leuven
leuven leuvense leivese gin l-3000 de bondgenotenlaan winkels openingsuren wijnhandel herent magnus wijnen online
De Bondgenotenlaan van Leuven
Geschiedenis

Het begon allemaal met onze eerste Bertemse Gin B-3060. We haalden de pers en de bal ging aan het rollen. Al heel snel daarna volgde de Herentse versie H-3020. We vonden het nu dus hoog tijd voor ons volgende project: de Leuvense Gin L-3000.

Deze Leuvense Gin is ontstaan uit een mooie samenwerking tussen:

Fred van wijnhandel Mundi Vinum, gepassioneerd wijnkenner en -handelaar
Toni van Terroir Expressions, gedreven sommelier, die zorgde voor het recept
Pascale van Atelier P, de creatieve geest achter het ontwerp
Wij, de ‘3 musketiers’, hebben vanuit onze studententijd een sterke band met Leuven. We brengen deze lokale gin uit als streekproduct met als belangrijkste doel Leuven en haar Leuvens dialect wat meer onder de aandacht te brengen. Daarnaast steunen we de plaatselijke verenigingen om hun goede doelen te realiseren. We hopen dat dit mensen terug samenbrengt in deze harde tijden.

Vorm

De ‘silhouetten’ in het ontwerp zijn geïnspireerd door de verscheidenheid van mensen en de vele kleurrijke karakters die onze samenleving telt.

De L in de naam verwijst naar Leuven, de 3000 naar de postcode.

In het ontwerp vind je een prachtige bewerking van de Oude Markt met op de achtergrond de torenspitsen van het Leuvens stadhuis.

Leuk detail: op onze prachtige bruine fles, met een knipoog naar de apothekersfles van vroeger, staat een selectie van Leuvense gezegdes op het etiket. Natuurlijk in het Leives.

Het dialect is immers wat aan het verdwijnen en hiermee willen we dit geweldig taaltje terug wat onder de aandacht brengen.

Voor de leken onder ons geven we de vertaling mee :

● Up radai goan (op stap gaan)
● E goe stuk in men kammezuil (dronken zijn)

● Zoë zot as tieleboës (goed gek zijn)
● Een goei scheir op d’Aa Met doen (een lief vinden op de Oude Markt)
● In Leive on de stoasse es er veil ammesoase (in Leuven is er veel plezier)
● Zjaloezie en biskandoëse (jaloezie en nijd)
● Da’s just een ingelke dat oep aa toeng pist (dat is wel heel lekkere drank)
● Zjatten en talloeren (het kan me allemaal niet schelen)
● Den Botaniken Hof (komt van Botanische tuin = kruidentuin van Leuven)
● Zoë zot as Leive foër (Leuven Kermis = prettig gestoord zijn)

Aangezien de lijst heel lang was worden de teksten op de flessen afgewisseld om de paar 100 flessen. Jij kan dus de trotse eigenaar worden van een echt collector’s item !

De Gin

Hier stonden 2 pijlers centraal :

– De gin moest gemaakt worden met de klassieke ingrediënten die je in elke verfijnde gin terugvindt.
– Leuven is een bierstad. Wij hebben dus ook wat bier in ons recept verwerkt.

Type : klassieke gin gemaakt met 17 botanicals

L-3000 Gin is ambachtelijk gemaakt met een meesterlijke combinatie van de 17 beste, zuiverste en natuurlijke botanicals vanuit de ganse wereld en met fijne kruidige Belgische hop voor een perfecte smaak. Deze 17 fijne kruiden en specerijen worden gedistilleerd in een traditionele Belgische koperen ‘alambiek’.

* Een aantal botanicals willen we prijsgeven. Maar zoals het een goed brouwer betaamt blijven er een paar geheim…

Hiermee kan je alvast aan de slag: bier, engelwortel, koriander, jeneverbes, zoethout, iriswortel, gember, kardemon en sinaasappel.

* Onze L-3000 Gin is met zijn zachte, complexe, kruidige en lichte citrussmaak DE perfecte keuze voor Gin & tonic.

Tip: gebruik bij voorkeur een neutrale tonic om de smaak van onze gin ten volle te laten uitkomen.

* We hebben ondertussen een aanvraag gedaan om in aanmerking te komen als streekproduct (Straffe Streek)… We hopen het beste!

Je kan dit fantastisch product bestellen bij:

Webshop van Mundi Vinum

Delhaize Bertem, Tervuursesteenweg 186 in Bertem
Temmerman Confisserie, Tiensestraat 200 in Leuven
Slagerij Rondou, Pensstraat 5 in Leuven
Delhaize Terbank, Tervuursesteenweg 154 in Heverlee

En…ge kunt er e goe stuk in ave kammezuil van zoëpe, want ’t es just een ingelke dat oep aa toeng pist !