Diemersdal The Journal Sauvignon Blanc
Diemersdal The Journal Sauvignon Blanc
Wijnland: Zuid-Afrika, Durbanville
Druivensoort: 100 %Sauvignon Blanc
Wijnmaken: De druiven voor The Journal Sauvignon Blanc worden zorgvuldig geselecteerd en gefermenteerd in Franse eiken vaten. Dit proces zorgt voor een wijn met een volle, rijke mondgevoel en een lange afdronk. De wijn heeft een rijping op de lie van 11 maanden in het vat ondergaan, waarbij het bezinksel wekelijks werd opgeroerd om het mondgevoel en de concentratie te verhogen. De wijn wordt ongefilterd gebotteld, waardoor er na verloop van tijd bezinksel kan ontstaan.
Type wijn: volle witte wijn, complex en aromatisch
Kleur: heldere kleur met groene tinten
Geur: Aroma’s van fynbos, cassis en tropisch fruit, ondersteund door een kern van mineraliteit en complexe fruit- en vanillesmaken.
Afdronk: Vol en rijk, met een lange afdronk die de complexiteit en elegantie van de wijn benadrukt1.
Serveertemperatuur: 9-12 °C
Houdbaarheid: 5-6 jaar
Gerecht: Past uitstekend bij pan-gebakken tonijn of verse zalm met een venkel- en olijfoliedressing.
Huidig wijnjaar 2022 We houden wekelijks een update van de jaartallen, indien een jaartal uitgeput is volgt meestal een daaropvolgend oogstjaar, mail ons daarom indien je zeker wil zijn van het jaartal
Wine Platter's Guide voor wijnjaar 2022 : 5 stars (hoogst mogelijke score)
©by Mundi Vinum
#Proefpakketten : ontdek ze nu...
Weet je niet welke wijn kiezen? Kies dan nu voor een leuk proefpakket en organiseer je eigen wijnproeverij
Vragen ?
Bel ons: +32 486 28 11 38
Veilig betalen
Betaal veilig via SSL encryptie