LOZARN CHARDONNAY

Art.nr. 00570
€13,95
Op voorraad
1
Productgegevens

Lozärn Chardonnay

Vegan Wine

Land : Zuid-Afrika, Robertson
Druivensoorten: 100 % Chardonnay
De Chardonnay druiven komen uit de dieprode kleigronden van de Doornbosch boerderij in Bonnievale in de sterke ijzerhoundende Koffieklip en verweerde Karoo-bodems, ijzer geeft veel structuur en concentratie aan de Chardonnay druif terwijl de klei zorgt voor de nodige vocht in de grond tijdens de winter die vrijkomt gedurende de droge zomermaanden wat resulteert in koelere gronden en een langzamer rijpingsproces dat Chardonnays oplevert die ronder, krachtiger en genereuzer zijn. Na een strenge selectie en productieproces volgt een vatrijping op 2de en 3de jaar Franse eiken houten vaten. De wijn is een ode aan Sebastian Smuts, de echtgenoot van de oprichtster van het Lozärn domein, Kay !
Type: medium wit , intens en karaktervol
Kleur: goudgele kleur
Geur : in de neus een opvallende frisheid en tonen van steenfruit zoals rijpe appel, perzik, nectarine met citrustonen
Afdronk : de smaak zet zich voort in de mond, tonen van steenfruit vullen je mond, fris met de nodige frisse zuren, licht romig/boterig, subtiele vanillesmaak door de houtlagering (maar zeker niet teveel), met op het einde het zoet-peperige van gember, een mooi evenwicht tussen het zure, het zoete en het bittere, klasse !
Serveer temperatuur: 10° - 12° C
Houdbaarheid: 4-5 jaar
Gerecht: deze Chardonnay is door en door een foodie-wijn die gecombineerd kan worden met stevige winterse gerechten, past als aperitief bij gastronomische hapjes, witvlees, eend- en kipgerechten, prachtige wijn !

Medailles voor vintage 2019 : Wine Platters Guide 4 stars / SA Women's Wine & Spirit Awards Gold

Huidig wijnjaar 2019 We houden wekelijks een update van de jaartallen, indien een jaartal uitgeput is volgt meestal een daaropvolgend oogstjaar, mail ons daarom indien je zeker wil zijn van het jaartal

©by Mundi Vinum

Bewaar dit product voor later