Kaori - Viura (voorheen Akemi)

€11,65
Sushi Wijn
Prijs incl. 21 % btw (21%) €2,02
Top verkoop Summer Tasting 2024
uw keuze
Op voorraad
1
Productgegevens

Kaori - Viura

(voorheen Akemi)

Gemaakt door Bodegas Ontañón
Wijnland: Spanje, specifiek de regio Rioja
Druivensoort: 100% Viura
Het wijnmaken: De wijn wordt gemaakt van Viura-druiven die afkomstig zijn van 35 jaar oude wijnstokken in een enkele wijngaard die toebehoort aan de wijnmakerij. De wijn wordt vijf maanden gerijpt in voornamelijk tweedehands Amerikaanse eiken vaten voordat hij wordt gebotteld.
Type wijn: medium witte wijn
Kleur: Wit met groene reflecties
Geur: De wijn heeft aroma’s van pompelmoes, een subtiele ondertoon van peper en florale toetsen.
Smaak en afdronk: Het palet is complex met tropische vruchten en vanille. De afdronk heeft een mooie textuur, is mondvullend maar toch verfrissend.
Serveertemperatuur: 9-11°C
Houdbaarheid : 3-4 jaar
Culinaire toepassing: Deze wijn wordt aanbevolen bij Aziatische pittige gerechten, sushi, sashimi,...alsook pittige gerechten en bij een kaasfondue

Wijnweetje: De naam Kaori voor deze wijn is geïnspireerd door de Japanse betekenis van het woord, namelijk "geur" of "aroma". Dit past perfect bij de wijn, omdat hij bekendstaat om zijn complexe en verfijnde geurprofiel, met tonen van tropisch fruit, florale accenten en subtiele kruidigheid.
Oorspronkelijk heette deze wijn Akemi, wat "schoonheid van de dageraad" betekent in het Japans. De naam werd later veranderd naar Kaori, waarschijnlijk om de nadruk te leggen op de aromatische eigenschappen van de wijn en de connectie met de Japanse keuken. De wijn is gemaakt door Bodegas Ontañón de Logroño en geselecteerd door Felix Jiménez zelf, een inheemse Riojaan en chef/eigenaar van het befaamde Japanse restaurant, KIRO SUSHI. Het doel was om een wijn te creëren die perfect zou passen bij de Japanse keuken.

©by Mundi Vinum
Bewaar dit product voor later
Heeft u vragen?
Kaori - Viura (voorheen Akemi)