ATHANASIOU PRINCIPESSA ROSE
Athanasiou Principessa Rosé
Land : Peloponnesos, Nemea, Griekenland
De druiven worden met de hand geplukt op de hooglanden van Nemea op een hoogte van 800 meter hoogte, de druiven krijgen een korte koude maceratie waarna het vrijloopsap wordt genomen en de gisting begint gedurende 3 weken, de wijn blijft 60 dagen sur lie (op eigen droesem), hierna volgt de filtratie en het bottelen
Druivensoorten: 100 % Agiorgitiko, 100 % Biologische wijn
Type : droge rosé wijn, fris en dorstlessend
Kleur: zeer heldere, levendige lichtroze kleur
Geur : in de neus aroma's van kersen, aardbeiden en een vleugje rozenwater
Afdronk : de geur zet zich voort in de smaak, een medium body rosé wijn met knapperige zuren die hem zowel frisheid evenals een lange fruitige afdronk geven
Serveer temperatuur: 8°-9° C
Houdbaarheid: . 2- 3j aar
Gerecht: aperitief, pasta met roomsauzen, Griekse salades en Moussaka
©by Mundi Vinum