San Marzano - Talo - Chardonnay
Wijnland: Puglia, Italië
Wijngaarden: De wijngaarden bevinden zich in het gebied San Marzano, in het hart van Puglia. Ze liggen ongeveer 100 meter boven zeeniveau, wat zorgt voor een ideaal microklimaat met voldoende zon en een koel briesje vanuit de kust.
In de kelder: Na de oogst in de tweede week van augustus ondergaan de druiven een strenge selectie. Alleen de beste druiven worden gebruikt. De wijn rijpt vervolgens vier maanden op Franse eikenhouten vaten met regelmatige bâtonnage, wat bijdraagt aan zijn complexiteit en verfijning.
Druivensoort: 100% Chardonnay
Type: Witte wijn, vol en evenwichtig
Kleur: Strogeel
Geur: Aroma’s van witte bloemen en tropisch fruit, met subtiele tonen van vanille en gebrande noten
Smaak en afdronk: Elegant, fris en mineralig, met smaken van mango, ananas, papaya en een vleugje vanille. De wijn heeft een romige textuur en een verkwikkende afdronk.
Serveer temperatuur: 10-12°C
Houdbaarheid: Deze wijn kan het beste jong gedronken worden, binnen 2-3 jaar na de oogst.
Gerecht: Uitstekend te combineren met visgerechten, pasta’s en kazen. Ook perfect als aperitief.
Leuk weetje: De naam “Talò” is een eerbetoon aan de boeren van San Marzano die, samen met hun families, elke wijngaard verzorgen alsof het hun eigen tuin is
Vivino score : 3,8 / 5
Huidig wijnjaar op aanvraag. We houden wekelijks een update van de jaartallen, indien een jaartal uitgeput is volgt meestal een daaropvolgend oogstjaar, mail ons daarom indien je zeker wil zijn van het jaartal
B-3060 GIN THIR(S)TY SIXTY (Bertemse gin)
B-3060 GIN
THIR(S)TY SIXTY
Bertem = (Bertem, Korbeek-Dijle en Leefdaal 3061)
Deze Bertemse gin is ontstaan door een mooie collaboratie tussen:
• producent Toni (by FDW Brands) ook gekend van Belgin
• Fred van wijnhandel Mundi Vinum, gepassioneerd door Zuid-Afrikaanse wijnen, werkt ondertussen ook reeds bijna 12 jaar in Restaurant Bertem Brug als zaalchef
• De creatieve geest van Pascale van Atelier P voor het ontwerp
Deze 3 musketiers hebben een sterke band met Bertem en brachten deze lokale gin uit als streekproduct met als belangrijkste doel Bertem op de kaart te zetten en de plaatselijke verenigingen te steunen om hun goede doelen op te zetten. Daarnaast hopen ze dat dit mensen terug samenbrengt in deze harde tijden.
De ‘silhouetten’ in het ontwerp verwijzen hiernaar en zijn geïnspireerd op de verscheidenheid van mensen en de vele kleurrijke karakters die onze samenleving telt. In de naam verwijst de B naar Bertem en de 3060 naar de postcode ervan. In het ontwerp vind je ook wat verwijzingen terug naar de deelgemeenten van Bertem : Korbeek-Dijle, en Leefdaal met haar aparte 3061 postcode.
Dit is slechts het begin van deze kruisbestuiving ….
ze hopen nog gelijkaardige acties op poten te zetten.
Wordt vervolgd….
Type : klassieke gin gemaakt van 17 botanicals
B-3060 Gin is ambachtelijk gemaakt met een meesterlijke combinatie van de beste 17 zuivere en natuurlijke botanicals vanuit de ganse wereld inclusief fijn kruidige Belgische hops voor een perfecte smaak. Deze 17 fijne kruiden en specerijen worden gedistilleerd in een traditionele Belgische koperen ‘alambiek’.
* De meesterlijke combinatie van botanicals zijn jeneverbes, bergamot, koriander, citroenschillen, kaneel, sinaasappelschillen, kruidnagel, limoen schillen, engelen wortel, kardemon en vanille, en dan zijn er nog een paar botanicals die we liever niet meedelen om ons recept toch wat geheim te houden 😉
* B-3060 Gin is met zijn zachte, complexe kruidige en lichte citrus smaak een perfecte keuze voor Gin met Tonic (gebruik bij voorkeur een neutrale tonic om van de smaak van onze gin ten volle te kunnen proeven)
* Onze gin is ondertussen ook door Straffe Streek officieel uitgeroepen tot streekprodukt
U kunt deze gin kopen in deze webshop van Mundi Vinum, Louis Delhaize Bertem, Bier-en Wijnhuis Bertem, Delhaize Terbank Heverlee, Carrefour Herent en Kristelines Leefdaal
Voor een leuke combinatie van onze gin met bloemen zorgt Bloomdesign uit Bertem met een leuke creatie voor moederdag
Xocolata uit Bertem is momenteel een recept aan het uitwerken voor een praline die tegen vaderdag zal uitgebracht worden, het idee voor een lekker ijsje of sorbet in combinatie met onze gin is nog even aan het rijpen…
Wordt vervolgd….