Graham Beck - Mcc Ultra Brut - Vonkelwyn
Graham Beck - Mcc Ultra Brut - Vonkelwyn (voorheen Zero)
Land : Zuid-Afrika
Druivensoorten: 78% Chardonnay en 22 % Pinot noir
Deze mousserende wijn wordt alleen in uitzonderlijke jaren gemaakt met de beste wijngaarden aan de Western Cape. Na de persing ondergaat hij net als in de Champagne een fles lagering van minimaal 60 maanden (5 jaar), het sap is van ongekende kwaliteit. Een wijn gemaakt zonder toevoeging van likeur (suiker) wat resulteert in een droge en frisse mousserende wijn die vergelijkbaar is met een top Champagne.
Type: vonkelwijn, elegant, fris en levendig, droge stijl
Kleur: lichtgele kleur
Geur: in de geur mooie indrukken van witte bloemen (Iris), citrus fruit (grapefruit), mineralen, groene kruiden en wat gebrande amandelen.
Afdronk: Finesserijke ronde doch droge wijn met een zeer fijne mousse en bubbels, nuances van appelen, vers gemaaid gras en brioche brood, geel fruit.
Serveer temperatuur: 8° - 10° C
Houdbaarheid: 3-4 jaar
Gerecht: Aperitief, schelp en schaaldieren, gerookte of gegrilde vis, Sushi, voor de liefhebbers van droge schuimwijnen in Champagne stijl
Mundi Vinum : deze Brut Zero voegt zich toe aan de zeer weinig bestaande nul dosis wijnen, tegenwoordig zeer populair bij Top Chefs en Sommeliers en fijnproevers. Mooie score in de Wine Platters Wine Guide : 4,5 Stars
©by Mundi Vinum
B-3060 GIN THIR(S)TY SIXTY (Bertemse gin)
B-3060 GIN
THIR(S)TY SIXTY
Bertem = (Bertem, Korbeek-Dijle en Leefdaal 3061)
Deze Bertemse gin is ontstaan door een mooie collaboratie tussen:
• producent Toni (by FDW Brands) ook gekend van Belgin
• Fred van wijnhandel Mundi Vinum, gepassioneerd door Zuid-Afrikaanse wijnen, werkt ondertussen ook reeds bijna 12 jaar in Restaurant Bertem Brug als zaalchef
• De creatieve geest van Pascale van Atelier P voor het ontwerp
Deze 3 musketiers hebben een sterke band met Bertem en brachten deze lokale gin uit als streekproduct met als belangrijkste doel Bertem op de kaart te zetten en de plaatselijke verenigingen te steunen om hun goede doelen op te zetten. Daarnaast hopen ze dat dit mensen terug samenbrengt in deze harde tijden.
De ‘silhouetten’ in het ontwerp verwijzen hiernaar en zijn geïnspireerd op de verscheidenheid van mensen en de vele kleurrijke karakters die onze samenleving telt. In de naam verwijst de B naar Bertem en de 3060 naar de postcode ervan. In het ontwerp vind je ook wat verwijzingen terug naar de deelgemeenten van Bertem : Korbeek-Dijle, en Leefdaal met haar aparte 3061 postcode.
Dit is slechts het begin van deze kruisbestuiving ….
ze hopen nog gelijkaardige acties op poten te zetten.
Wordt vervolgd….
Type : klassieke gin gemaakt van 17 botanicals
B-3060 Gin is ambachtelijk gemaakt met een meesterlijke combinatie van de beste 17 zuivere en natuurlijke botanicals vanuit de ganse wereld inclusief fijn kruidige Belgische hops voor een perfecte smaak. Deze 17 fijne kruiden en specerijen worden gedistilleerd in een traditionele Belgische koperen ‘alambiek’.
* De meesterlijke combinatie van botanicals zijn jeneverbes, bergamot, koriander, citroenschillen, kaneel, sinaasappelschillen, kruidnagel, limoen schillen, engelen wortel, kardemon en vanille, en dan zijn er nog een paar botanicals die we liever niet meedelen om ons recept toch wat geheim te houden 😉
* B-3060 Gin is met zijn zachte, complexe kruidige en lichte citrus smaak een perfecte keuze voor Gin met Tonic (gebruik bij voorkeur een neutrale tonic om van de smaak van onze gin ten volle te kunnen proeven)
* Onze gin is ondertussen ook door Straffe Streek officieel uitgeroepen tot streekprodukt
U kunt deze gin kopen in deze webshop van Mundi Vinum, Louis Delhaize Bertem, Bier-en Wijnhuis Bertem, Delhaize Terbank Heverlee, Carrefour Herent en Kristelines Leefdaal
Voor een leuke combinatie van onze gin met bloemen zorgt Bloomdesign uit Bertem met een leuke creatie voor moederdag
Xocolata uit Bertem is momenteel een recept aan het uitwerken voor een praline die tegen vaderdag zal uitgebracht worden, het idee voor een lekker ijsje of sorbet in combinatie met onze gin is nog even aan het rijpen…
Wordt vervolgd….