Barista Pinotage
Barista Pinotage
Wijnland: Zuid-Afrika, West-Kaap
Wijngaarden: De wijngaarden voor de Barista Pinotage bevinden zich in de Franschhoek Valley
In de kelder: De druiven worden zorgvuldig geperst en vergist in eikenhouten vaten, wat de wijn een rijke, volle body en diepe smaken geeft.
Type wijn: volle elegante rode wijn
Kleur: Diepe robijnrode kleuren met paarse tinten
Geur: Een opmerkelijk bouquet van donkere bessen zoals bramen en zwarte bessen, vermengd met kruidige en aardse tonen. Er kunnen ook hints van mokka, cacao en vanille aanwezig zijn.
Smaak en afdronk: Bij de eerste slok proef je een geconcentreerde smaak van rijpe bessen, donkere chocolade en een vleugje koffie. De wijn heeft een volle body en zachte tannines, met een lichte rokerigheid en kruidige nuances. De afdronk is lang en verleidelijk.
Serveertemperatuur: 16-18°C
Houdbaarheid: Deze wijn kan goed worden bewaard en verder rijpen, het beste op zijn kop. Hij kan 5-7 jaar worden bewaard, waarbij de complexiteit van de smaken verder toeneemt.
Food pairing: Deze veelzijdige wijn past uitstekend bij gegrild rood vlees, lamsvlees, stoofschotels en stevige pasta’s. Het kan ook een interessante combinatie vormen met gerookte vleeswaren en harde kazen.
Wijnweetje: "Bertus Fourie, de wijnmaker van de Barista Pinotage, staat bekend onder de bijnaam 'Starbucks' vanwege de kenmerkende koffieachtige smaak van zijn unieke creatie. Deze bijnaam heeft hij gekregen dankzij zijn talent om een Pinotage te maken die beroemd is om zijn rijke koffie- en chocoladetonen."
©by Mundi Vinum
B-3060 GIN THIR(S)TY SIXTY (Bertemse gin)

B-3060 GIN
THIR(S)TY SIXTY
Bertem = (Bertem, Korbeek-Dijle en Leefdaal 3061)
Deze Bertemse gin is ontstaan door een mooie collaboratie tussen:
• producent Toni (by FDW Brands) ook gekend van Belgin
• Fred van wijnhandel Mundi Vinum, gepassioneerd door Zuid-Afrikaanse wijnen, werkt ondertussen ook reeds bijna 12 jaar in Restaurant Bertem Brug als zaalchef
• De creatieve geest van Pascale van Atelier P voor het ontwerp
Deze 3 musketiers hebben een sterke band met Bertem en brachten deze lokale gin uit als streekproduct met als belangrijkste doel Bertem op de kaart te zetten en de plaatselijke verenigingen te steunen om hun goede doelen op te zetten. Daarnaast hopen ze dat dit mensen terug samenbrengt in deze harde tijden.
De ‘silhouetten’ in het ontwerp verwijzen hiernaar en zijn geïnspireerd op de verscheidenheid van mensen en de vele kleurrijke karakters die onze samenleving telt. In de naam verwijst de B naar Bertem en de 3060 naar de postcode ervan. In het ontwerp vind je ook wat verwijzingen terug naar de deelgemeenten van Bertem : Korbeek-Dijle, en Leefdaal met haar aparte 3061 postcode.
Dit is slechts het begin van deze kruisbestuiving ….
ze hopen nog gelijkaardige acties op poten te zetten.
Wordt vervolgd….
Type : klassieke gin gemaakt van 17 botanicals
B-3060 Gin is ambachtelijk gemaakt met een meesterlijke combinatie van de beste 17 zuivere en natuurlijke botanicals vanuit de ganse wereld inclusief fijn kruidige Belgische hops voor een perfecte smaak. Deze 17 fijne kruiden en specerijen worden gedistilleerd in een traditionele Belgische koperen ‘alambiek’.
* De meesterlijke combinatie van botanicals zijn jeneverbes, bergamot, koriander, citroenschillen, kaneel, sinaasappelschillen, kruidnagel, limoen schillen, engelen wortel, kardemon en vanille, en dan zijn er nog een paar botanicals die we liever niet meedelen om ons recept toch wat geheim te houden 😉
* B-3060 Gin is met zijn zachte, complexe kruidige en lichte citrus smaak een perfecte keuze voor Gin met Tonic (gebruik bij voorkeur een neutrale tonic om van de smaak van onze gin ten volle te kunnen proeven)
* Onze gin is ondertussen ook door Straffe Streek officieel uitgeroepen tot streekprodukt
U kunt deze gin kopen in deze webshop van Mundi Vinum, Louis Delhaize Bertem, Bier-en Wijnhuis Bertem, Delhaize Terbank Heverlee, Carrefour Herent en Kristelines Leefdaal
Voor een leuke combinatie van onze gin met bloemen zorgt Bloomdesign uit Bertem met een leuke creatie voor moederdag
Xocolata uit Bertem is momenteel een recept aan het uitwerken voor een praline die tegen vaderdag zal uitgebracht worden, het idee voor een lekker ijsje of sorbet in combinatie met onze gin is nog even aan het rijpen…
Wordt vervolgd….