Catherine Marshall - Fine Art 'Chenin Blanc' Fermented in Clay
Catherine Marshall - Fine Art 'Chenin Blanc'
Fermented in Clay
Vegan Wine
Land : Zuid-Afrika
Druivensoorten: 100 % Chenin Blanc
De druiven voor deze geweldige witte wijn komt uit de koele Elgin Valley (Kogelberg) en een klein deel uit oude struikranken uit Stellenbosch (Bottelary Hills), deze wijn werd gefermenteerd in handgemaakte volgens de oude wereld stijl nl. in kleien amforen, daarna volgt een Franse eiken vatrijping gedurende 9 maanden
Type: Vol wit, rijk en aromatisch
Kleur: goudgeel
Geur: in de neus brede lagen van rijpe peren, vers steenfruit en witte bloemen met verfrissende lagen van vuursteen die bijdragen aan de algehele textuur
Afdronk: de smaak zet zicht voort in de mond, weelderig en rijk met brede lagen, na rijping van een paar jaren evolueert deze wijn naar amandelen, gestoofde appelen en een pittige kruidige kardemon toets
Serveer temperatuur: 9° - 11 ° C
Houdbaarheid: 3 – 4 jaar
Gerecht: sushi gerechten, indonesische gerechten, tempura gerechten met groenten, risotto
Huidig wijnjaar 2023 We houden wekelijks een update van de jaartallen, indien een jaartal uitgeput is volgt meestal een daaropvolgend oogstjaar, mail ons daarom indien je zeker wil zijn van het jaartal
#Proefpakketten : ontdek ze nu...
Weet je niet welke wijn kiezen? Kies dan nu voor een leuk proefpakket en organiseer je eigen wijnproeverij
Vragen ?
Bel ons: +32 486 28 11 38
Veilig betalen
Betaal veilig via SSL encryptie