Waterford Estate

WATERFORD ESTATE

Ligging

Waterford Estate ligt in de pittoreske Blaauwklippen-vallei, in de wereldberoemde regio Stellenbosch. Deze wijnmakers geloven in het oude gezegde van 'less is more'. Er is niets pretentieus of opzichtigs aan het landgoed, maar de visuele impact is er een van een naadloos geheel, dat eerder complementair werkt dan afbreuk doet aan de omringende natuurlijke schoonheid.
Om deze reden hebben ze er ook voor gekozen om slechts de helft van de totale 120 hectare van hun land te gebruiken voor het planten van wijnstokken om de natuurlijke fauna en flora op het landgoed te behouden en te beschermen.

Geschiedenis
Waterford Estate is eigendom van de familie Ord en wordt sinds 1998 ontwikkeld onder het toeziend oog van Kevin Arnold, keldermeester en tevens aandeelhouder. De wijnmakerij van Waterford Estate biedt een ontspannen omgeving waar gasten kunnen zitten en genieten van verschillende proeverijen. Met de wijnkelder die rond de binnenplaats is gebouwd, kunnen gasten de werking van de wijnmakerij observeren en een beeld krijgen van het wijnbereidingsproces.
Naast hun prachtig landgoed biedt het domein ook twee wijngaard ervaringen aan, de Wine Drive Safari en Porcupine Trail Walk. Bij Waterford Estate willen ze alle zintuigen verkennen - zicht, geur, geluid, aanraking en smaak, zodat hun gasten zowel als wat binnen als buiten de fles zit kunnen ervaren.
Zij noemen dit de Waterford Way.
De wijnmakerij is ontworpen volgens het boeiende terracotta-ontwerp en is het resultaat van wijnmaker Kevin Arnold en architect Alex Walker die samenwerkten om het huis van Waterford Estate-wijnen te creëren. Het middelpunt van de binnenplaats is de prachtige en iconische fontein. Deze fontein is vereeuwigd in het Waterford Estate-label en vertegenwoordigt een fundamenteel onderdeel van hun filosofie.
©by Mundi Vinum
Filter