Vilafonté

VILAFONTE

Het terroir

Dit top wijndomein is gelegen aan de noordelijke kant van de bergen Simonsberg in de regio Paarl-Simonsberg.

Vilafonté werd opgericht in 1997, het landgoed van 42 hectare is gelegen op de bank van de Simonsberg met zijn unieke bodems als lont voor hun visie. Namelijk Bordeaux Blends met druiven zoals : Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Merlot en Malbec bevestigden hun affiniteit met de oude bodems die dateren van ergens tussen de 750.000 en 1.5 miljoen jaar oud. Deze wijnstokken werden aangeplant met een hoge dichtheid, houden zich aan de voortreffelijke nodige strijd; het aanplanten van kleinere wijnstokken, lagere opbrengsten zorgen voor sterk geconcentreerd fruit.

Hoewel er veel variatie is in het klimaat van de Westkaap, is de grootste invloed op de wijnbouw in Zuid-Afrika de aanwezigheid van de Atlantische en Indische Oceaan. De afkoelende maritieme invloed heeft gezorgd voor wat kan worden omschreven als een mediterraan klimaat. Natte en koude winters gecombineerd met lange droge zomers creëren een buitengewoon gunstige omgeving voor de productie van goede wijn.

De geboorte van series C & series M

In de beginjaren merkte Winemaking Partner Zelma Long op dat hun wijngaard twee onderscheidende stijlen voortbracht. Beide stijlen waren van de hoogste kwaliteit, de ene niet beter dan de andere, maar toch onderscheidend. Een deel van de wijngaard produceerde een zachte, ronde, vlezige en fruitgedreven stijl. De andere kant van hun wijngaard produceerde een gedurfdere, krachtigere en gestructureerde stijl. Het was dit besef dat leidde tot de geboorte van serie C en serie M.
©by Mundi Vinum
Filter