THE VINONEERS ORPHEUS & RAVEN SILKE

Art.nr. 00454
€26,45
Op voorraad
1
Productgegevens

The Vinoneers Orpheus & Raven Silke 2017
Land : Zuid-Afrika

Wijn in zeer gelimiteerde oplage. De druivenmix is natuurlijk klassiek Bordelais - een kwintet van Merlot, Cabernet Sauvignon, Petit Verdot, Cabernet Franc en Malbec. Deze uitstekende wijn is een hommage aan veel te vroeg overleden dochtertje Silke van de bekende wijnimporteur Peter & Annick De Leeuw; de opbrengst gaat naar goede doelen.

De verkoop van deze wijn is ten voordele van VZW Clementina te Zemst
www.villaclementina.be

Druivensoorten: 41 % Merlot, 19 % Cabernet Sauvignon, 16 % Petit Verdot, 16 % Cabernet Franc, 8 % Malbec (Bordeaux Blend)
24 maanden Franse eik (30 % nieuw)

Beschrijving door wijnjournalist Frank Van der Auwera Oktober 2020

Gelukkig heb ik deze cuvée eerst blind geproefd, zonder voorkennis van het hartverscheurende/hartverwarmende verhaal dat achter het initiatief schuilt. Want dat deze uitstekende wijn een vloeibare hommage is aan het veel te vroeg gestorven dochtertje Silke van de bekende wijnimporteur Peter & Annick De Leeuw, dat wist ik helemaal niet, tot ik na de degustatie het rugetiket ontdekte. Deze amper driejarige engel kreeg nu deze vloeibare hommage van haar ouders, die voortaan elk jaar een nieuwe cuvée laten maken door topoenologen, zoals in deze oogst door de Kaapse crack Etienne Louw van The Vinoneers (ex-Altydgedacht). Wijn in zeer gelimiteerde oplage waarvan een groot stuk van de verkoop naar goede doelen stroomt. Maar nogmaals: ik proefde deze cuvée in objectieve condities en was zo reeds genoeg onder de indruk. Qua kleurspiegel fel bloedrood nog, jeugdig, met een tranentango tegen het glas. De druivenmix is natuurlijk klassiek Bordelais – een kwintet van Merlot, Cabernet Sauvignon, Petit Verdot, Cabernet Franc en Malbec – maar geurt ook duidelijk als een Bordeaux, vreemd genoeg aromatisch vooral gedomineerd door beide Cabernets en zeker de Cabernet Franc, met impressies van struikgewas, grafiet, zoethout, laurierdrop, maar eveneens espresso en veel rijp zwart fruit. De smaak vertaalt al deze aroma’s identiek, met vooral een fraai fruithart boordevol zwarte/rode kersen en bosbessen, een wolk zoethout, een nog duidelijk kruidig cederimpact in deze fase en gespierde maar niet te opdringerige tannines. De 14% alcohol zorgt vooral voor een vlezige body. Een wijn kortom die moeiteloos nog een drietal jaar keldertoekomst bezit, maar nu al de perfecte sparring partner vormt bij o.a. patrijs, rosbief, Black Angus beef, geroosterde eendenborst,, boeuf stroganoff, gerijpte entrecote, lamsbout, pulled pork, ragout of lamstajine.


Bewaar dit product voor later