Solara

SOLARA

Een verhaal over biologische wijnen
Het verhaal van Solara Organic Wines is er één van toewijding en doorzettingsvermogen door Patricia Werdmuller von Elgg, wiens onvoorwaardelijke zorg voor het milieu en alle levende wezens op de Hout Baai-boerderij worden belichaamd in elke fles wijn die ze maakt. Dit is in feite het hoogtepunt van haar niet-aflatende inspanningen sinds de aankoop van de vervallen boerderij buiten McGregor in de Kaapse wijnlanden in 2003.
Tegenwoordig bloeien hier een groot aantal levende wezens en natuurlijke fynbos vegetatie als een verweven geheel rond haar 10,52 hectare wijngaarden - met verschillende diersoorten die op de wijnen staan afgebeeld, zoals de luipaarden op het etiket.
Een donatie van 3 ZAR (Zuid-Afrikaanse rand) voor elke verkochte fles gaat naar de Landmark Foundation en haar onderzoeks- en reddingsprojecten voor luipaarden.
Patricia Werdmuller Von Elgg deelt haar ondernemerssucces met zowel milieu- en gezondheidsbewuste wijnconsumenten als haar streekeigen boerenbevolking. Haar inzet voor de zwerfdieren en mishandelde dieren uit de wijk die gehuisvest worden in kennels en paddocks maken deel op het domein van haar gerestaureerde gebouwen.
Haar filosofie is er één om unieke wijnen te maken op een unieke bodem, een uniek klimaat en locatie, om de beste druiven te krijgen die volgens de Biologische richtlijnen goed zijn voor de fauna en flora en uiteindelijk ook voor de mens.
©by Mundi Vinum
Filter