RIJK'S PRIVATE CELLAR

De kleine, prachtige Tulbagh vallei met landelijke schoonheid ligt in een vruchtbaar bassin dat bijna volledig omringd wordt door de majestueuze Winterhoek en Witzenberg bergen, die vaak met sneeuw bedekt worden in de wintermaanden. De Klein Berg rivier slingert zijn weg door de vallei en voorziet voldoende water voor de nodige irrigatie. Tulbagh, vernoemd naar Rijk Tulbagh -gouverneur van de Kaap van 1751 tot 1771, heeft een rijke historie met de mooie Kerkstraat die 32 nationale monumenten heeft.

Neville Dorrington en zijn familie geraakten verliefd op de Tuibagh vallei en begon in mei 1996 met de ontwikkeling van een wijnboerderij met 136 ha nooit gecultiveerde gronden op de hellingen rond Tulbagh. Uit uitvoerige bodemtesten bleek dat de gronden perfect waren voor een lage opbrengst van druiven met een hoge kwaliteit. Ter ere van Rijk Tulbagh, werd besloten om hun boerderij Rijk’s Private Cellar te noemen.

In juli 1997 werden 14 hectare wijngaarden aangeplant met virusvrije wijnstokken. Een verdere 12 hectare werden aangeplant in 1998. Hun eerste wijnen werden in 2000 uitgebracht. Ze produceren oudere vintage wijnen (Chenin Blanc, Pinotage, Shiraz) met een verfijnde smaak. Hun elegantie, finesse, complexiteit en concentratie van fruit zijn de kenmerken van deze wijnen.

Het domein heeft eveneens een 15 kamer tellend luxe Country Hotel waar men kan genieten van goede wijnen bij uitstekende maaltijden.