Palacio de Canedo

Palacio De Canedo

Een uniek Spaans wijndomein in Bierzo

Welkom bij Palacio De Canedo

Een uniek wijndomein gelegen tussen het plateau en de bergtoppen van Galicië. De vruchtbare grond van deze vallei is de perfecte voedingsbodem voor uitgestrekte wijngaarden, fruitbomen en naaldbomen. In het verleden fungeerde deze regio zelfs als mijnbouwgebied voor de Romeinen. Hierdoor is de leisteenbodem rijk aan mineralen. Ook de invloed van de Atlantische oceaan draagt bij aan de geweldige groeiomstandigheden en het unieke karakter van wijnen uit deze omgeving

Korte geschiedenis

De geschiedenis van Palacio De Canedo begint in het jaar 1730. Het was de familie Osorio y Pimentel die vanwege de zachte hellingen en perfecte drainage zijn begonnen met de aanleg van wijngaarden. Sindsdien is de wijnproductie de schat en het erfgoed van wijndomein Palacio De Canedo. In die tijd werd het Paleis gerund door de Heer en Vrouwe van Canedo, tegenwoordig heeft Palacio De Canedo twee nieuwe eigenaren. Deze besloten in 1987 het paleis te kopen met als belangrijkste doel om het in leven te houden. Gebaseerd op deze gedachte heeft Palacio de Canedo haar land en hellingen hersteld door het beste uit de uitstekende grond te halen en de focus te leggen op ecologische landbouw.

Paleis (Pales) Palacio de Canedo

Het paleis van Palacio de Canedo is een monument van cultureel belang. De wijngaarden dragen al minstens drie eeuwen lang bij aan het leven van het land en de gemeenschap rondom het paleis.

De heren van Canedo konden destijds zelfs leven van de wijnproductie. De documenten die bewaard zijn gebleven, spreken van 170 miedros wijn geoogst in 1761. Miedro is een maat voor wijn die gelijk staat aan 12 kannen, oftewel 32.640 liter lag binnen de muren van het paleis opgeslagen.

Elke wijnfles van Palacio de Canedo wordt sindsdien met passie geproduceerd en bewaard in de wijnmakerij. Deze is tegenwoordig omgebouwd tot winkel. Het concept van dit Italiaans wijndomein is vanuit het verleden altijd heel duidelijk geweest: respecteer het milieu en moeder aarde. Dit is tevens de reden waarom insecticiden en onkruidverdelgers nergens te vinden bij Palacio de Canedo.

Wijngaarden van Palacio de Canedo

De wijngaarden van Palacio de Canedo bestaan uit 30 hectaren vruchtbare grond. Het landschap verleent zich uitstekend voor het verbouwen van druivenstokken. De wijngaarden liggen verspreidt over diverse percelen, elk met zijn eigenheid door de grond, de oneffenheden, de hoogte en de oriëntatie op de zon.

De focus ligt hierbij op het produceren van een zuivere en aromatische wijn, met alleen de pure smaak en kleur van druiven. Een biologisch product gemaakt in de wijngaard van Palacio de Canedo.

Druivenrassen die groeien op de wijngaarden van Palacio de Canedo zijn Tinta de Mencía en Blanca de Godello. Hiermee worden onder andere kwaliteitswijnen en mousserende wijnen gemaakt.
©by Mundi Vinum