Kovacs Nimrod

KOVACS NIMROD

Kovacs Nimrod Winery is gevestigd in zeven doorlopende kelders aan de historische Verőszala-straat in de stad Eger. In de 18e eeuw waren er honderden en honderden wijnpershuizen in Eger, net als dat van Kovacs, die boven hun respectieve kelders werden opgetrokken om ter plaatse de druiven te verwerken. Nadat het druivensap was gefermenteerd, werden de wijnen in vaten bewaard in de koele kelders eronder. Geleid door deze traditie, blijft Kovacs wijn maken op een vergelijkbare manier, welliswaar met de technologie van de 21 ste eeuw.
De essentie van hun goede wijn is geworteld in het unieke terroir, waar de druiven worden gekweekt. Kovacs Nimrod heeft het geluk dat ze drie van de beste terroirs in het wijnbouwgebied van Eger hebben.
Omdat Eger een koel klimaatregio is, vergelijkbaar met Bourgondië of koelere klimaten van Californië, hebben ze variëteiten geplant die zich erg thuis voelen en die in staat zijn om wijnen van wereldklasse te produceren. Naast deze internationale variëteiten, waaronder Chardonnay, Pinot Noir, Syrah, Merlot en Cabernet Franc, presenteren ze met trots ook traditionele Hongaarse variëteiten, zoals Furmint en Kékfrankos.
Ze kweken deze druiven volgens duurzame methoden en elk jaar oogsten we met de hand deze gezonde druiven waarvan heerlijke wijnen worden gemaakt.

©by Mundi Vinum

Filter