Jacques Mouton

JACQUES MOUTON

Jacques Mouton was één van de Franse Hugenoten die op de vlucht ging voor de godsdienstoorlog en in 1699 samen met zijn dochter Madeleine Mouton in Zuid-Afrika terecht kwam. Oorspronkelijk kwam hij uit *Steenwerck en zo kreeg zijn boerderij de naam "Steenwerk" nabij de Olifants River Mountains, later Franschhoek genaamd. Jacques Mouton was één van de baanbrekende Franse Hugenoten die hielpen bij het creëren van het land dat Zuid-Afrika zou worden. Hij kreeg 3 zonen en 7 dochters. Als Franse Hugenoot werd hij begraven op La Terra de Luc in Franschhoek, waar vele Hugenoten gestationeerd waren. De wijn wordt geproduceerd door La Couronne, één van de oorspronkelijke boerderijen die aan de Hugenoten zijn geschonken.

Introductie van Madeleine - Deze Chardonnay is genoemd naar de eerste dochter van Jacques Mouton, Madeleine Mouton, die in 1699 met Jacques naar de Kaap reisde.
Introductie van Antoinette - Deze Malbec is genoemd naar de tweede dochter van Jacques Mouton, Antoinette Mouton.

*Steenwerk (officieel: Steenwerck) is een gemeente in Noord-Frankrijk (Noorderdepartement, arrondissement Duinkerke), in Frans-Vlaanderen en de Franse Westhoek. De gemeente ligt in Frans-Vlaanderen in de streek het Leiedal. De Leie stroomt langs de zuidgrens van de gemeente en dwars door het stadje loopt de Grote Beke, die uitmondt in de Leie.

©by Mundi Vinum

Filter