GRAHAM BECK

Graham Beck Wines werd in 1983 opgericht toen Graham Beck de boerderij Madeba bij toeval kocht in Robertson op zo’n 175km van Kaapstad. Hij had het doel voor ogen om een wijnhuis van hoge klasse op te zetten. Het succes heeft zich uitgebreid met de aankoop van een tweede wijnhuis in Franschhoek. Inmiddels heeft Graham Beck Wines vier wijnhuizen in drie gebieden met een totaal van 386 hectare wijngaarden.

Robertson ligt op zo'n 175 km van Kaapstad, en het is een typisch stadje van de Breederivier wijnregio. Robertson Wine Valley is één van de vele Zuid-Afrikaanse wijn-routes. De Coastal Region van Stellenbosch, Paarl en Franschhoek is wellicht de bekendste Kaapse wijn route, maar Graham Beck Wines heeft ook de Robertson Wine Valley op de kaart gezet. Robertson maakt samen met Ashton, Bonnievale, McGregor en Montagu deel uit van het district Breederivier Wynlande (Breede River Winelands).

Graham Beck ontwikkelde het kwaliteitslabel MCC (Méthode Cap Classique). Zuid-Afrikaanse vonkelwijnen waren dertig jaar geleden al van uitstekende kwaliteit, maar Graham Beck experimenteerde veel en slaagde erin om de kwaliteit van zijn vonkelwijnen aanzienlijk te verbeteren door een tweede gisting op fles op punt te stellen.

De Graham Beck Wines behalen regelmatig Zuid-Afrikaanse en internationale Awards.

De vonkelwijn Graham Beck Brut NV , die Nelson Mandela aan zijn gasten schonk toen hij op 10 mei 1994 in de Uniegebouwen in Pretoria ingehuldigd werd als eerste zwarte president van Zuid-Afrika zorgde voor een doorbraak.

Op 4 juni 2008, de dag dat Obama zijn nominatie voor de presidentsverkiezingen won, kraakten president Obama en zijn familie ‘s avonds enkele flessen Graham Beck Brut NV.

In 2013 werd hun Brut Blanc de Blancs op het huwelijk van één van de dochters bij het Zweedse Koningshuis geapprecieerd door alle genodigden.

Filter