Graham Beck

GRAHAM BECK

Graham Beck Wines werd in 1984 opgericht toen Graham Beck de boerderij Madeba bij toeval kocht in Robertson op zo’n 180 km van Kaapstad. Hij had het doel voor ogen om een wijnhuis van top klasse wijnen op te zetten. Het succes heeft zich uitgebreid met de aankoop van een tweede wijnhuis in Franschhoek. Inmiddels heeft Graham Beck Wines vier wijnhuizen in drie gebieden met een totaal van zo'n 400 hectare aan wijngaarden.

Graham Beck ontwikkelde het kwaliteitslabel MCC (Méthode Cap Classique) om zich te onderscheiden van de goedkope schuimwijnen. Zuid-Afrikaanse vonkelwijnen waren 40 jaar geleden al van uitstekende kwaliteit, maar Graham Beck experimenteerde veel en slaagde erin om de kwaliteit van zijn vonkelwijnen aanzienlijk te verbeteren door een tweede gisting op fles op punt te stellen. Zo werd het MCC label geboren.

De Graham Beck Wines behalen regelmatig Zuid-Afrikaanse en internationale Awards (Wine Platter's Guide, ....)

De vonkelwijn Graham Beck Brut NV , die Nelson Mandela aan zijn gasten schonk toen hij op 10 mei 1994 in de Uniegebouwen in Pretoria ingehuldigd werd als eerste zwarte president van Zuid-Afrika zorgde voor een doorbraak. De Graham Beck werden vanaf toen de 'Obama Bubbles'.

©by Mundi Vinum

Filter