Dewaldt Heyns

Dewaldt Heyns Family Wines

De wijnen van de familie Dewaldt Heyns zijn onstaan uit Dewaldt's levenslange wens om wijnen te produceren die de regio weerspiegelen die hij zijn hele leven heeft gekend: Swartland. Op een andere manier begint de geschiedenis van deze wijnen echter toen Dewaldt's grootvader, Jan Heyns, een piepklein boerderijtje kocht in Paardeberg, Swartland in Zuid-Afrika- het ruige landschap dat zoveel eerlijkheid en nederigheid eist van zijn mensen. Na zijn onverwachte dood nam Dewaldt's vader, Cecil Heyns - die toen nog maar 20 was - plotseling de verantwoordelijkheid voor het runnen van de boerderij op zich. Zo begon reeds 54 jaar geleden landbouw op domein Uitvlug.
Het Dewaldt Heyns label begon in 2007 toen Dewaldt de eerste Shiraz wijn onder zijn eigen naam maakte van druiven die zijn vader had geplant. Dewaldt's droom is altijd geweest om wijn te maken van dezelfde druiven waarmee hij opgroeide. Nick van Huyssteen, eigenaar van Saronsberg Cellar in Tulbagh, ondersteunde Dewaldt in dit avontuur en het is dankzij hem dat Dewaldt hulde kon brengen aan zijn roots. Het maken van wijn onder zijn eigen naam geeft Dewaldt de mogelijkheid om zijn eigen interpretatie van Swartland en zijn unieke terroir te uiten.
Dewaldt Heyns maakt tevens ook de wijnen op het top wijndomein Saronsberg uit Tulbagh die wij ook in ons gamma aanbieden.
©by Mundi Vinum