Boplaas

BOPLAAS

Boplaas is gelegen in het kleine pittoreske stadje in de Zuidkaap provincie, omgeven door de Swartberg, Rooiberg en Kleinberg - gelegen op ongeveer 460 km van Kaapstad in Zuid-Afrika. De Boplaas Family Vineyards heeft haar basis in Calitzdorp aan de voet van de Swartberg. De familie Nel afstammelingen van de Franse Hugenoten (Franse ongelovige vluchtelingen), migreerden naar de Kaap in 1689 en zijn vandaag een deel van een rijk legaat dat terug gaat naar meer dan 160 jaar in de Zuid-Afrikaanse wijnindustrie. Danie Nel, overgrootvader van Carel Nel exporteerde brandy in vaten naar Engeland in 1882. Nadat nieuwe distilleerlicenties toegekend werden, werd Boplaas de eerste private cellar in het land om gecertificieerde brandy te stoken.

Boplaas is één van Zuid Afrika 's voortrekkers in de implementatie van duurzame oplossingen om de klimaatveranderingen aan te pakken en de schade aan het milieu te verminderen . De boerderij heeft een negatieve ecologische voetafdruk , wat betekent dat de hoeveelheid produceerde koolstof door middel van verschillende activiteiten wordt vereffend door de vetplanten die groeien op de 2100 hectare grond die de Nel eigen rond Calitzdorp bezit. De familie Nel 's zijn gewijd aan de productie van authentieke Cape versterkte wijnen uit traditionele Portugese druivensoorten zoals Touriga Nacional, Souzao en Tinta Barocca.

Als gevolg van een bilaterale overeenkomst tussen de EU en Zuid-Afrika is hun wijn niet langer tot de handel toegelaten als " port ". Deze wordt echter ook gemaakt van Portugese druivenrassen met behulp van traditionele Portugese methoden en in het Portugees eikenhout maar in Zuid-Afrika maar niet in Portugal !

Carel Nel is er sinds 1981 keldermeester. Versterkte (port) wijn en rode wijn vormen het vlaggenschip van Boplaaswijnen en werden bij verschillende gelegenheden bekroond als de Zuid Afrikaanse kampioen voor deze versterkte wijn.

©by Mundi Vinum