Bodega Pedro Garnica Rioja

Bodegas Pedro Garnica: een top wijndomein in Spanje

Welkom bij wijndomein Bodegas Pedro Garnica! Deze unieke wijnmakerij ligt in de Spaanse wijnstreek La Rioja en produceert authentieke wijnen met avant-gardistische lijnen.

Uit respect voor de omgeving gebruiken de wijnmakers van Bodegas Pedro Garnica puur en alleen lokale materialen. Het wijndomein is dan ook in handen van een familie, die al meer dan 80 jaar verbonden is met de wijnwereld.

Korte geschiedenis

Het verhaal achter Bodegas Pedro Garnica begint in de jaren 70. Het was de grootvader van vaderskant van de huidige eigenaar die samen met zijn broers een kleine wijnmakerij in bouwde om wijn te maken voor persoonlijk gebruik en voor vrienden.

In het jaar 2014 nam de huidige eigenaar de familiewijngaard pas over die in het verleden door zijn grootvader en broers was aangelegd. Ondertussen werd de wijnmakerij Bodegas Pedro Garnica gebouwd in Baños de Río Tobía. Uiteindelijk heeft het tot mei 2018 geduurd, voordat de eerste wijnflessen in de verkoop konden gaan.


Bodegas Pedro Garnica

Wijndomein Bodegas Pedro Garnica produceert de zogeheten Rioja-wijnen. Dankzij de persoonlijke filosofie van de eigenaar om de wereld van wijn te begrijpen, zijn onlangs 3,17 hectare van de totale 10 hectare Pedro Garnica-wijngaard geregistreerd bij de Regulatory Council.

Dit komt vooral omdat deze specifieke hectare van de wijngaard eventueel in aanmerking komen voor de Singular Vineyard-kwalificatie. Op deze grond mogen enkel druivensoorten staan, die afkomstig zijn van één of meerdere percelen die behoren tot de Viñedo Singular (Singular-wijngaard).


Wijngaarden van Bodegas Pedro Garnica

De wijngaarden van het Spaanse wijndomein Bodegas Pedro Garnica liggen voornamelijk in het hoogste deel van de noordoostelijke hellingen van de Sierra de Yerga.

De druivensoorten in de wijngaard bestaan uit onder anderen Tempranillo, Garnacha en Graciano. Ook andere druiven die vooral vroeger gebruikelijk waren in de regio zoals Maturana tinta, die zijn tegenwoordig weer opnieuw terug te vinden in de wijngaarden van Bodegas Pedro Garnica.

Deze unieke druivensoorten maken het mogelijk om de beste wijnen uit deze omgeving te produceren. Denk bijvoorbeeld aan de rode wijn Pedro Garnica en de witte wijn Pedro Garnica Maturana.

Zo bevat Pedro Garnica bijvoorbeeld aroma's van rijp fruit en chocolade. Nadat de druiven zijn geplukt en ontsteeld, worden ze in ronddraaiende Franse eikenhouten vaten van 500 liter geplaatst om te gisten. Nadat de druiven zijn geperst gaan ze weer terug naar de vaten om te rijpen.

Pedro Garnica Maturana daarentegen bevat aroma's van citrus en koekjes, gecombineerd met een goed geïntegreerd hout in de neus. De gisting van Pedro Garnica Maturana vindt plaats bij maximaal 18 ° C. De wijn wordt tijdens deze periode van vijf maanden opgeslagen in Franse eikenhouten vaten van 500 liter.

©by Mundi VinumFilter