BELGIN ST CRUYT

Art.nr. 00382
€44,95
Op voorraad
1
Productgegevens

Belgin St Cruyt

Type :
complexe gin gemaakt van 50 verschillende botanicals !

Belgin St Cruyt belichaamt 500 jaar Belgische expertise in het distilleren en de eeuwen oude traditie van het kweken van kruiden door Belgische kloosters en abdijen.

In zijn Capitulare de Villis schreef keizer Karel de Grote een verplichte aanplant van ca. 70 soorten kruiden voor ieder kloosterdomein. Alle kloosters dienden zich aan deze voorschriften te houden en dankzij de wijze samenstelling werden de monniken op een goed vitaminerijk dieet gezet. Abdijen begonnen ook plantaardige kennis op te doen van kruiden vanuit de nieuwe wereld en hebben daardoor ook veel exotische specerijen toegevoegd aan hun kruidentuin.

Met deze goddelijke kennis en ons streven naar perfectie hebben we de beste botanicals ter wereld gemengd met kruiden en specerijen die nog steeds gecultiveerd worden in de kruidtuinen van Belgische abdijen. Belgin St Cruyt, is vernoemd naar het oude Vlaamse woord voor kruid "cruyt" en is 's werelds eerste Abdij geïnspireerde gin.

Geniet van het harmonieuze koor van 50 perfect gebalanceerde kruiden.

In onze zoektocht naar de heilige graal van gin, hebben we oude kruiden elixers en lang vergeten geneeskrachtige kruiden en specerijen ontdekt. We hebben verschillende kruiden geschriften bestudeerd die door broeders en abdijen zorgvuldig zijn bijgehouden.

Bewaar dit product voor later