BADENHORST CAPERITIF VERMOUTH

Art.nr. 00294
€18,35
Op voorraad
1
Productgegevens

A.A.Badenhorst Caperitif Vermouth

Land : Zuid-Afrika

Caperitif : een nieuw cocktail ingredient werd herboren !

De Caperitif is een uitstekende vervanger van vermouth in verschillende cocktails.

Caperitif werd voor het eerst in de Kaap gemaakt bij het begin van de 20e eeuw geproduceerd in het land van Goede Hoop. Tijdens de goud- en diamant rush in Zuid Afrika was het een zeer prominent en populair product, zowel lokaal als internationaal.

De legendarische cocktailmixer "Caperitif" werd in de jaren 1920 als ingrediënt gebruikt in Zuid-Afrikaanse cocktails zoals de "Barney Barnato", de "Modder Rivier" en de "Oom Paul".

Bijna een eeuw lang zochten mixologen en barmannen naar Caperitif, het 'spookbestanddeel' dat in talrijke cocktailrecepten als een soort witte vermout wordt gevonden, maar niet overal in de wereld wordt geproduceerd.

In 2014 benaderde Lars Lyndgaard - een Deense mixoloog - Adi Badenhorst met het idee om dit geweldige Kaapse ingrediënt te hermaken en daaruit is de 21e eeuwse versie van dit unieke Cape Aperitief - een gouden vloeistof - geboren. De Caperitif is een uitstekende vervanger van vermout in verschillende cocktails.

Vanuit de kelder van Kalmoesfontein en de berghellingen van de Paardeberg brengt Caperitif. Een verstrekte Chenin Blanc met een geest, zachtjes gezoet door het suiker van de druiven, verbitterd door Quinchona-schors en gearomatiseerd met zo'n 35 werkelijke Kaapse ingrediënten zoals fynbos, kalmoes en naartjies.

Bewaar dit product voor later